Cum accesezi date unui iPhone cu cod de acces

Poti accesa datele dintr-un iPhone cu cod de acces chiar daca este blocat, pozele, mesajele si agenda de contacte fiind disponibile.

Un iPhone care are setat un cod de acces, cod de siguranta, ar trebui sa fie atat de sigur incat nimeni nu ar trebui sa il poata accesa pentru a-i prelua datele. Compania Apple s-a luptat in instanta cu FBI sa demonstreze ca nu are acces la datele existente intr-un iPhone care are setat un cod de acces, insa lunar ni se demonstreaza ca americanii mint.

In clipul video de mai jos puteti vedea o demonstratie a unei modalitati prin care pot fi accesate datele dintr-un iPhone care are un cod de acces setat. Vorbim despre biblioteca foto/video, agenda de contacte sau logurile mesajelor noastre, controlarea anumitor setari fiind deasemenea posibila chiar daca terminalul este, teoretic, blocat.

Practic, orice persoana rau intentionata ar putea accesa aceste date in doar cateva secunde si fara sa se chinuie prea mult, lucru pe care cei de la Apple incearca sa il evite constant. Metoda functioneaza cu orice fel de terminal iPhone, atat timp cat el are Siri activ, deci daca folositi Voice Control, sau nu folositi vreunul dintre aceste sisteme, s-ar putea sa fiti in siguranta.

Avand in vedere modul foarte serios in care compania Apple continua sa isi securizeze sistemul de operare iOS, este foarte posibil ca acest bug sa fie inchis foarte curand. In momentul de fata el functioneaza in iOS 8 – iOS 10.2 beta 3, insa probabil in urmatoarele actualizari va fi blocat de catre cei din Cupertino.