MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar – secretele dezvaluite dupa dezasamblare

MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar a fost dezasamblat in cursul noptii trecute de catre cei de la iFixit, ei reusind sa descopere o serie de modificari fata de modelul standard. Pentru inceput, aflam ca spre deosebire de modelul fara Touch Bar, cel cu aceasta componenta areo greutate cu 20 de grame mai mare multumita implementarii ei.

Mai departe, aflam ca scorul pentru reparare este doar 1 din 10, extrem de mic pentru orice fel de produs, deci repararea este extrem de dificila. Acest scor mic este deat de faptul ca Apple a rearanjat spatiul intern pentru noua componenta, Touch Bar rupandu-se in timpul procesului de dezasamblare a acestui produs, deci inlocuirea sa trebuie facuta doar la un service Apple.

Partea interesanta a noului MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar sta in faptul ca grilajele din apropierea tastaturii sunt pur cosmetice, precum cel stang al iPhone 7. Cei de la iFixIt sustin ca acestea nu au cum sa preia sunetele redate de catre difuzoare, deoarece exista elemente care se interpun intre ele si difuzoarele interne ale laptop-ului.

MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar – secretele dezvaluite dupa dezasamblare

Pentru redarea sunetelor, compania Apple a creat doua gauri pentru ventilatie in marginile exterioare ale carcasei, versiunea standard a MacBook Pro neavand o asemenea caracteristica. Practic, Apple s-a complicat foarte mult in crearea design-ului intern al acestui nou laptop, iar de aici se explica intr-o anumita masura costul mare de vanzare.

In final aflam ca inlocuirea butonului de pornire implica inlocuirea intregii placi logice deoarece butonul Touch ID si chip-ul T1 sunt lipite de el si de carcasa. In final aflam ca trackpadul este indentic intre cele doua modele cu ecrane de 13 inch si ca exista mai multe suruburi folosite pentru a tine componentele carcasei lipite unele de altele.

Acestea fiind spuse, Apple a creat un MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar foarte complex, care este si foarte greu de reparat, deci utilizatorii devin si mai dependenti de compania americana.

macbook-pro-13-inch-touch-bar

macbook-pro-13-inch-touch-bar-1