Un manager roman al Samsung prefera tabletele in scoli in locul toaletelor

Managerul roman al Samsung, Cristian Cojocaru, sustine ca prefera sa avem tablete in scolile, din meniul rural, in locul toaletelor.

Zilele trecute s-au desfasurat in Romania o serie de conferinte in cadrul carora Cristian Cojocaru, manager al Samsung, a fost prezent si a spus prostii in fata lumii intregi. Prostiile sale s-au transformat in stiri internationale, el spunand ca este de preferat sa existe tablete in scoli inaintea toaletelor, facand referire la mediul rural si toatelele din curtile scolilor.

El a afirmat ca aducerea toaletelor in scoli nu va face copiii mai destepti, insa folosirea tabletelor cu siguranta ii va ajuta sa invete mai bine. Cei de la Samsung deruleaza de cativa ani proiecte menite sa aduca tablete in tot mai multe scoli din Romania, insa afirmatiile de genul acesta arata cam ce se intampla in interiorul Samsung in momentul de fata.

Este in momentul de fata o foarte mare nevoie de calculatoare noi in scoli, sau chiar de tablete, care ar usura procesul educational al elevilor. Pe de alta parte, a merge la toaleta precum in Evul Mediu este deasemenea una dintre marile probleme ale multor scoli rurale, iar a alege sa cumperi tablete in loc sa faci toalete normale este o alegere foarte grea.

Un manager roman al Samsung prefera tabletele in scoli in locul toaletelor

Desigur ca pentru Samsung totul se rezuma la profit, asa afirmatiile managerului roman sunt in ton cu problemele pe care le are Samsung in momentul de fata. Probabil o asemenea gandire a avut la baza si lansarea Galaxy Note 7 cu baterii care explodeaza, pentru ca e mai bine sa lansezi intai telefonul si mai poi sa-l verifici daca e o bomba, sau nu.

“Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli întâi şi abia apoi să rezolvăm cu toaleta din curte. Este o alegere grea. Dar cred că este alegerea corectă pentru că dacă aducem toaleta din curte înăuntru nu ne facem mai deştepţi. Dar copiii noştri vor fi mai inteligenţi dacă vor avea acces la informaţie.”

In orice caz, managerul roman al Samsung si-a cerut scuze pentru afirmatia nefericita, dar mentalitatea ramane si se va reflecta in modul de lucru al companiei in Romania.

UPDATE: Managerul buclucas a publicat si un mesaj prin care isi cere scuze pentru afirmatii.

“Îmi pare rău pentru exprimarea nefericită de ieri, din cadrul conferinței ZF Digital. Îmi cer scuze și îmi retrag declarația. Cred cu tărie că toți copiii merită condiții decente de viață și de educație. Totodată, cred că tehnologia este un pilon esențial al educației, care va avea un impact pe termen lung asupra dezvoltării societății. Am făcut aceasta afirmație în contextul unei discuții despre evoluția înregistrată în zonele rurale, îmi cer scuze dacă am lezat prin declarația mea pe cineva și as dori sa reafirm ca nu consider mai puțin importante celelalte probleme cu care se confruntă mediul educațional.”

cristian-cojocaru-manager-samsung-toalete-tablete