iPhone va avea realitate augmentata in aplicatia Camera

Compania Apple pune foarte mare accent pe dezvoltarea unei tehnologii pentru realitate augmentata, iar aplicatia Camera a iPhone va beneficia prima de ea. Presedintele Apple, Tim Cook, a laudat in repetate randuri eforturile companiei sale de a crea aceasta tehnologie pentru realitate augmentata, iar acum afla si de ce o face.

Apple a cumparat in ultimii ani multiple companii care au tehnologii bazate pe realitate augmentata, iar unele vor ajunge in aplicatia Camera a iPhone. In mare, totul se rezuma la un sistem care le-ar permite utilizatorilor sa identifice obiecte din lumea reala folosind iPhone si indreptand camera spre respectivele obiecte din lumea reala.

Separat de recunoasterea obiectelor, compania Apple intentioneaza sa implementeze si un sistem avansat de recunoastere faciala pentru utilizatorii sai. Impreuna cu recunoasterea fetelor oamenilor, aplicatia Camera ar putea deasemenea sa si manipuleze forma acestora pentru a genera orice fel de modificari dorite de utilizatori.

iPhone va avea realitate augmentata in aplicatia Camera

Sistemul de realitate augmentata pentru camera iPhone nu va fi disponibil doar pentru aplicatia nativa Camera, ci si pentru dezvoltatorii de aplicatii. Apple vrea sa le ofere acestora acces la functionalitate printr-un SDK special, insa e greu de spus daca acesta va fi lansat impreuna cu noile functii, sau abia 1 an mai tarziu.

“By adding AR technology into the iPhone’s camera software, Apple wants consumers to be able to point the phone at a real-world object and have it be recognized, according to the person familiar with the matter. That would require creating or licensing a database of 3D objects.”

In baza a ceea ce stim acum, se pare ca iPhone 8 urmeaza sa contina acest sistem de realitate augmentata pentru camera, daca va fi pregatit la timp. Compania Apple incearca sa finalizeze procesul de dezvoltare al acestui sistem pana in toamna anului viitor, iar desi timp ar fi, ramane de vazut daca inginerii vor indeplini planurile.

Acestea fiind spuse, ce parerea veti despre planurile Apple ?

iphone-realitate-augmentata-camera