iPhone 7 are succes mai mare ca iPhone 6S, atrage mai multi utilizatori Android

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au succes mult mai mare decat predecesoarele lor, asa cum probabil unii analisti se asteptau inca din vara. Conform unor date adunate de catre o companie specializata pe analizarea vanzarilor de terminale iPhone, noile smartphone au inregistrat vanzari mai mari decat iPhone 6S si iPhone 6S Plus, desi Apple nu a oferit cifre privind vanzarile.

Vorbim aici despre vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus din prima luna de disponibilitate pe piata, acestea fiind mai mari decat cele inregistrate pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus. Diferenta fata de iPhone 6/6 Plus nu este foarte mare, insa noile modele nu au inregistrat vanzari la fel de bune precum predecesoarele lor.

“The iPhone 7 and 7 Plus launch falls between the wildly-successful iPhone 6 and 6 Plus launch in 2014, and the somewhat disappointing launch of the iPhone 6S and 6S Plus in 2015. The combined share for the 7 and 7 Plus launch is up slightly from the 71% share for the iPhone 6S and 6S Plus in 2015, and down considerably from the 81% share for the iPhone 6 and 6 Plus in 2014. The iPhone 6 and 6 Plus benefitted from a new form factor, a larger screen, and the introduction of the even larger and premium-priced Plus model.”

iPhone 7 are succes mai mare ca iPhone 6S, atrage mai multi utilizatori Android

In ceea ce priveste atragerea utilizatorilor Android, se pare ca 17% dintre cei care au cumparat iPhone 7 si iPhone 7 Plus au avut un smartphone Android, procentul fiind de 12% pentru iPhone 6S/6S Plus. Diferenta este una destul de mare si s-ar putea traduce in cateva milioane de unitati vandute in plus de catre Apple fostilor utilizatori Android.

“The two more successful iPhone launches in the last three years were driven by existing loyal iPhone owners who upgrade to a new iPhone model, and rely less on Android owners who switch to an iPhone. When Apple launched the less compelling iPhone 6S and 6S Plus models in 2015, existing iPhone owners essentially sat out the upgrade cycle. Then, 26% of iPhone buyers came from Android, while after the very successful iPhone 6 and 6 Plus launch in 2014, only 12% of new iPhone buyers can from Android.”

Apple s-a laudat din plin cu faptul ca a reusit sa atraga mai multi utilizatori Android catre platforma iPhone in toamna acestui an, lucru confirmat si din surse terte. Se pare ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt totusi suficient de convingatoare pentru a aduce clienti din alte medii, iar Apple va incerca probabil sa tina vanzarile de acest gen la un nivel cat mai ridicat.

iphone-7-succes-iphone-6s

10 COMENTARII

  1. N-am eu absolut nici un lag la 6S plus dar ai tu la 7 plus,mda ce sa zic…
    Poate ne si demonstrezi cumva asta urcând un clip pe YouTube sau unde vrei,tare sunt curios sa vad acel lag si acele multe bug-uri.

  2. Pai e plin pe internet cu problema lag-ului pe animatiile iphone 7 si 7 plus. Gasesti pe youtube deja puse. Trebuie sa mai pun si eu? Pe partea de bug-uri nu de putine ori am avut blocaj total si telefonul s-a restartat singur. Sun confirmate si de altii pe internet aceste probleme ca si inchiderea lui iphone 6s si 6s plus si devenirea acestora inutilizabile. Nu ii inteleg pe cei care sustin cu atata patima un model de telefon. Ar trebui sa privim din prisma utilizatorului si inconvenientele sa fie rezolvate in cel mai scurt timp. Dar ce sa vezi? Brandurile mari, cand vad cat de fanatici sunt unii orice le-ar oferi, nu isi mai dau interesul. Pentru ca ei vand oricum si orice ar oferi.

  3. Asta ca am văzut pe net,e plin netul de ele,nu stiu de ce,dar nu prea are credibilitate pt mine.
    Si cum ziceai si al meu 6S plus se inchide si devine inutilizabil,dar ce sa vezi,cand il iau in mâna si se aprinde datorită raise to wake si pun amprenta,brusc își revine!

  4. Nu prietene, dar Note 7 este premium, ca si iPhone 7, asadar sunt produse concurente, ca iPhone nu va concura cu Lenovo sau cu Allview.