Incarcatoarele contrafacute genereaza erori de afisare la incarcarea iPhone

iPhone 6 si iPhone 6S se inchid din senin din cauza folosirii de incarcatoare terte de proasta calitate pentru incarcare.

Zilele trecute v-am spus ca autoritatile din China i-au cerut companiei Apple sa investigheze un numar foarte mare de terminale iPhone 6 si iPhone 6S care se inchid din senin. Utilizatorii din China au raportat faptul ca terminalele se inchideau cand mai aveau chiar si 50% din baterie disponibila, fie din cauza frigului, fie din cauza deocamdata necunoscute.

Cei de la Apple investigheaza problema, iar conform unor informatii preliminare, se pare ca incarcatoarele contrafacute, sau doar cele neautorizate, sunt de vina. Se pare ca toate terminalele iPhone 6 si iPhone 6S cu aceasta problema au fost incarcate folosind incarcatoare ce nu au fost fabricate conform standardelor impuse de catre compania Apple.

Din cauza modului prost de fabricare al acestor incarcatoare, se pare ca terminalele iPhone afiseaza in mod eronat procentajul energiei disponibile in baterie. In aceasta idee, desi terminalele iPhone afisau un procent de 50% din energia bateriei disponibila, in realitate mult mai putina energie se afla in terminale, iar ele se inchideau pentru ca ramaneau fara ea.

Incarcatoarele contrafacute genereaza erori de afisare la incarcarea iPhone

Folosirea acestor incarcatoare pentru o perioada indelungata de timp strica inclusiv circuitele care fac legatura dintre cablul de incarcare, plaga logica si baterie. In aceasta situatie, singura solutie pentru a reporni un iPhone inchis este inlocuirea completa a acestuia, sau doar a placii de baza cu respectivele circuite care faciliteaza incarcarea bateriei.

Informatiile nu sunt deocamdata oficiale pentru ca Apple inca investigheaza problema, insa in ceea ce a analizat pana acum, se pare ca incarcatoarele contrafacute sunt de vina. Ca sa fiu sincer, este destul de ciudat ca un incatcator contrafacut sa forteze iOS sa afiseze un procent eronat pentru baterie, iar daca Apple va sustine oficial asta, va trebui sa ofere si explicatii clare.

“Sources close to the investigation on Chinese iPhone 6 models failing with what appears to be a charged battery have found that the main cause of the problems appear to be not related to Apple engineering, but is directly related to the proliferation of low-quality third-party charging peripherals in the country.”

Daca problema este una adevarata, atunci persoanele care au terminale iPhone afectate de catre aceste probleme, nu vor primi ajutor din partea Apple, ci vor trebui sa-si repare singure terminalele si sa foloseasca incarcatoare originale.

iphone-6s-inchide-senin