Apple limiteaza vitezele 4G ale iPhone 7

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au vitezele 4G limitate de catre compania Apple pentru a nu exista diferente in performante.

Pam, pam! Compania Apple limiteaza vitezele 4G ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus care au inclus un modem Qualcomm, adica doar anumite versiuni vandute in SUA, China si cam atat. Informatia vine de la niste ingineri americani care au verificat performantele terminalelor iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu modem Intel si Qualcomm, descoperind ceea ce face Apple.

V-am spus acum cateva saptamani ca iPhone 7 cu modem Intel are performante 4G inferioare celor care au modem Qualcomm, insa vasta majoritatea au fost vandute cu modem Intel. Pentru a nu exista discrepanta in performante si implicit scandal international, compania Apple a decis sa limiteze performantele modelelor cu modem Qualcomm.

Compania Apple ar fi ales sa limiteze terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu modem Qualcomm in comparatie cu cele care au modem Intel, prin neactivarea unei functii disponibile pentru ele. Aceasta ar fi permis folosirea retelelor compatibile la performante mult mai bune, dar asta ar fi generat foarte multa suparare in randul clientilor.

Apple limiteaza vitezele 4G ale iPhone 7

Pentru a ajunge la un rezultat concludent si fara dubii, cei care prezinta aceste date sustin ca au facut teste pe 100.000 de terminale iPhone 7, iPhone 7 Plus si Galaxy S7. In testele lor, smartphone-ul Samsung cu chip Qualcomm X12 este de 2 ori mai rapid decat cele ale Apple care au modem Intel, sau acelasi tip de modem Qualcomm.

“The data indicates that the iPhone 7 is not taking advantage of all of Verizon’s network capabilities. I doubt that Apple is throttling each bit on the Verizon iPhone, but it could have chosen to not enable certain features of the network chip.”

iphone-7-limita-viteza-4g

Cei de la Apple au afirmat ca diferentele in performante intre iPhone 7 si iPhone 7 Plus care folosesc modem-uri diferite nu sunt sesizabile si indeplinesc standardele lor de testare. Aici Apple nu minte, insa nici nu spune tot adevarul, pentru ca performantele terminalelor cu modem Qualcomm ar putea fi mai mari, daca ea ar dori asta.

“Every iPhone 7 and iPhone 7 Plus meets or exceeds all of Apple’s wireless performance standards, quality metrics, and reliability testing. In all of our rigorous lab tests based on wireless industry standards, in thousands of hours of real-world field testing, and in extensive carrier partner testing, the data shows there is no discernible difference in the wireless performance of any of the models.”

Terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu modem Qualcomm nu sunt vandute in Romania, ci doar cele care au modem Intel. Nu stiu daca terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu modem Qualcomm, cele vandute doar de Verizon din SUA, vor avea performante mai bune in Romania, avand in vedere ca testele au fost facute pe o retea CDMA, insa orice este posibil.

Deci, ce parere aveti despre Apple acum ?