Apple a proiectat un iPhone flexibil cu ecran OLED

Apple a proiectat un iPhone flexibil cu ecran OLED, el putand fi indoit exact precum un smartphone cu clapita.

Compania Apple are planuri foarte mari pentru iPhone, astfel ca un brevet de inventie inregistrat astazi descrie un iPhone flexibil care are si ecran OLED. Terminalul are o carcasa metalica si un ecran OLED flexibil, dispozitivul putand fi indoit de catre utilizator, exact precum un smartphone cu clapita, model pe care probabil l-ati utilizat in trecut.

Separat de ecranul OLED flexibil, compania Apple ar folosi si diverse componente care ar permite plierea ecranului in functie de dorintele utilizatorului. Mai mult decat atat, un material special ar urma sa fie utilizat multumita elasticitatii si a “memoriei” in ceea ce priveste forma pe care o prinde dupa ce utilizatorul indoaie carcasa terminalului iPhone.

Pentru ca vorbim despre un terminal care se pliaza, acest iPhone flexibil ar avea componentele interne impartite intre cele doua structuri care se pliaza una peste cealalta. Intr-una dintre ele ar fi stocate procesorul, camera, unele controllere pentru ecran, in timp ce in a doua ar sta microfoanele, motoarele vibratoare si alte componente.

Apple a proiectat un iPhone flexibil cu ecran OLED

Cele doua bucati de carcasa ar fi interconectate printr-un mecanism cu chingi care permite inclusiv rotirea in functie de nevoi. Toate componentele ar necesita conectare prin cabluri flexibile care ar face legatura intre cele doua parti ale carcasei, insa aceasta este procedura obisnuita pentru orice fel de telefon mobil de acest gen.

“Electronic devices may be provided that contain multiple housing portions. The housing portions may be coupled together using hinges. When the housing portions in a device are rotated relative to each other, the flexible display may bend. Engagement structures may be used to help the housing grip external objects and to hold the housing portions together.”

Intreaga idee a celor de la Apple este una extrem de interesanta si pune in evidenta inovatia care are loc in Cupertino in momentul de fata. Problema este ca un iPhone flexibil cu o asemenea carcasa ar fi extrem de greu de produs, asa ca ramane de vazut daca el va ajunge vreodata pe pietele globale, asa cum cu siguranta si-ar dori foarte multi fani ai companiei Apple.

iphone-flexibil-oled

iphone-flexibil-oled-1