Prima Pagina Apple Jony Ive nu a fost implicat in crearea design-ului produselor Apple

Jony Ive nu a fost implicat in crearea design-ului produselor Apple

Jony Ive, seful diviziei de design din cadrul companiei Apple, nu a mai fost atat de implicat in dezvoltarea design-urilor produselor celor din Cupertino, cel putin in ultima perioada. Conform celor care lucreaza cu el, Jony Ive nu a mai acordat la fel de mult timp dezvoltarii design-urilor noilor produse ale companiei Apple, el concentrandu-se pe alte proiecte.

Mai exact, Jony Ive a fost foarte implicat in crearea design-ului arhitectural al noului Campus Apple, dar si al magazinelor care au fost si urmeaza sa fie deschise in curand. Implicat intens in aceste proiecte, Jony Ive a neglijat proiectele privind dezvoltarea produselor dedicate consumatorilor, iar asa am ajuns cu acelasi design timp de 3 ani pentru iPhone.

Jony Ive a fost promovat acum mai bine de 1 an in postul de Chief Design Officer, supervizand nu doar proiectele pentru dezvoltarea design-ului produselor, ci a design-ului a tot ceea ce face Apple. De la campus, sau magazine, si pana la noua carte, sau iOS, Jony Ive trebuie sa controleze tot, iar asa ramane fara timp pentru a se ocupa de iPhone sau Mac.

Foarte multa lume a apreciat in trecut design-ul produselor Apple, in principal pentru iPhone sau Mac, insa cei 3 ani fara schimbari pentru iPhone au afectat serios increderea in Jony Ive. Cu aparitia acestor informatii, se pare ca lucrurile sunt in realitate mai complicate decat credeam si ar putea trece mult mai mult timp pana cand Jony Ive se va implica serios in dezvoltarea design-urilor produselor, asta daca se va mai implica vreodata serios in asta.

“I’ve heard that he has lately been checked out or not as directly involved with product design and that he’s been largely focused on architecture, meaning the spaceship campus and the new stores. And that maybe the other top-level executive who’s been working the most with Ive is Angela Arhendts.”

jony-ive-design-timp-apple

 • Lucian Palievici

  Trebuie să recunosc că designul clădirilor și a magazinelor apple este superb. La iPhone mai scârțâie. Dacă trăia SJ sigur nu ieșea camera aia în afară, se găsea o soluție.

 • Adrian

  Nu trebuie sa fii implicat direct ca sa verifici ce prostii fac alții, dacă tot ești șef.
  Pare mai mult o chestie de a spala imaginea lui Ive.

 • Srb Srb

  Cred ca sunt doar scuze

 • Viorel Predatorul

  Mă cam îndoiesc de faptul că produsul principal al Apple (adică iPhone) este aprobat fără acordul lui Ivi. Este ora tactică de spălare a imaginii.

 • Mircea Radulescu

  Noi l-am înjurat degeaba în timp ce omu se ocupa cu brazii.