Prima Pagina calculator Difuzoarele pot fi folosite ca si microfoane pentru spionaj

Difuzoarele pot fi folosite ca si microfoane pentru spionaj

SPEAKE(a)R este un malware dezvoltat de catre cercetatorii universitatii Ben Gurion din Israel, iar cu ajutorul sau difuzoarele pot fi folosite ca si microfoane pentru spionaj. Acest lucru poate parea imposibil pentru majoritatea lumii, insa iata ca acesti cercetatori au reusit sa creeze un software care sa simplifice procedurile de spionaj.

Malware-ul care trebuie sa fie instalat in calculatoare pentru a functiona, transforma un simplu difuzor intr-un microfon prin modoficarea unui chip din placa de baza. Mai exact, chip-urile audio ale celor de la Realtek pot fi modificate intr-un asa fel incat castile conectate la ele prin porturile audio sa fie transformate in difuzoare.

Intr-un document foarte complex cercetatorii explica procedura folosita pentru a transforma un difuzor intr-un microfon, insa clipul video de mai jos prezinta totul foarte simplu. Ca sa fiu sincer, o asemenea realizare pare imposibila pentru omul obisnuit, insa sunt sigur ca diverse agentii de spionaj folosesc tehnici de acest gen de ceva vreme.

Din pacate, utilizatorul nu stie cand este infectat cu un asemenea malware, asa ca nu stie cum sa se protejeze, iar asa orice hacker suficient de inteligent, poate monitoriza pe oricine.

“Speakers aim at amplifying audio streams out, but in fact, a speaker can be seen as a microphone working in reverse mode: loudspeakers convert electric signals into a sound waveform, while microphones transform sounds into electric signals. This bidirectional mechanism facilitates the use of simple headphones as a feasible microphone, simply by plugging them into the PC microphone jack. “

 • Mihai

  Veche tehnica!

 • ksm

  O sa știe “autoritățile” și când mergem la Wc, toți preia informații din telefoanele noastre, mai nou facebook începe sa dea pe față lucrurile

 • icetkk

  Un difuzor și un microfon sunt, în esență, același lucru, o membrană legată de o bobină (electromagnet) și un magnet. Nu e nimic greu de crezut sau de realizat. Chiar poți pune orice difuzor pe post de microfon (prost, dar merge).
  Ce e mai greu de realizat este modificarea software a unui sistem hardware care e gândit pe output de sunet, nu input. Adică schimbarea polarității difuzorului este joacă de copii, dificultatea este extragerea datelor.
  Ca rezolvare, dai muzica blană 24/7. :))

 • Porcu2d

  Orice difuzor este si microfon, si unui microfon dacă îi dai semnal va cânta să spun.