Difuzoarele pot fi folosite ca si microfoane pentru spionaj

SPEAKE(a)R este un malware dezvoltat de catre cercetatorii universitatii Ben Gurion din Israel, iar cu ajutorul sau difuzoarele pot fi folosite ca si microfoane pentru spionaj. Acest lucru poate parea imposibil pentru majoritatea lumii, insa iata ca acesti cercetatori au reusit sa creeze un software care sa simplifice procedurile de spionaj.

Malware-ul care trebuie sa fie instalat in calculatoare pentru a functiona, transforma un simplu difuzor intr-un microfon prin modoficarea unui chip din placa de baza. Mai exact, chip-urile audio ale celor de la Realtek pot fi modificate intr-un asa fel incat castile conectate la ele prin porturile audio sa fie transformate in difuzoare.

Intr-un document foarte complex cercetatorii explica procedura folosita pentru a transforma un difuzor intr-un microfon, insa clipul video de mai jos prezinta totul foarte simplu. Ca sa fiu sincer, o asemenea realizare pare imposibila pentru omul obisnuit, insa sunt sigur ca diverse agentii de spionaj folosesc tehnici de acest gen de ceva vreme.

Din pacate, utilizatorul nu stie cand este infectat cu un asemenea malware, asa ca nu stie cum sa se protejeze, iar asa orice hacker suficient de inteligent, poate monitoriza pe oricine.

“Speakers aim at amplifying audio streams out, but in fact, a speaker can be seen as a microphone working in reverse mode: loudspeakers convert electric signals into a sound waveform, while microphones transform sounds into electric signals. This bidirectional mechanism facilitates the use of simple headphones as a feasible microphone, simply by plugging them into the PC microphone jack. “