Utilizatorii iPhone sunt mai mincinosi decat cei Android

Utilizatorii iPhone sunt mai mincinosi si mai laudarosi decat utilizatorii Android, sau cel putin asta ne spune un nou studiu facut in Marea Britanie. Mai mult decat atat, acest studiu a ajuns la concluzia ca exista sanse mai mari ca utilizatorii iPhone sa fie femei decat barbati si ca terminalul sa fie un obiect folosit pentru lauda in societate.

Avand in vedere ca acesti cercetatori au ajuns la concluzia ca femeile ar detine mai multe terminale iPhone decat barbatii, ei au ajuns si la concluzia ca ele ar fi mai emotionale, deci implicit toata baza ar fi la fel. Desigur ca totul depinde aici de tipurile de persoane intalnite, asa ca relevanta cu privire la toata baza de utilizatori este discutabila.

Trecand acum la utilizatorii Android, acestia sunt mai in varsta, mai onesti, mai putin predispusi sa incalce regulile societatii pentru castiguri personale, dar nu sunt chiar atat de interesati de avere. In aceeasi idee, ei nu isi privesc terminalele ca obiecte cu care sa se etaleze in societate, iar aceasta nu este prima oara cand auzim asa ceva.

Acest studiu a fost prezentat in luna septembrie de catre cercetatori in psihologie si mai apoi a fost publicat intr-o revista de specialitate. Nimic din ceea ce ni se spune acum nu este nou, diverse alte studii relevand exact aceleasi diferente intre utilizatorii iOS si Android, asa ca probabil exista destul de mult adevar in afirmatii, cel putin pentru unele persoane.

“We found that iPhone owners are more likely to be female, younger, and increasingly concerned about their smartphone being viewed as a status object. Key differences in personality were also observed with iPhone users displaying lower levels of Honesty-Humility and higher levels of emotionality.”

utilizatori-iphone-vs-android