iPad Pro 10.9 inch vine fara buton Home, cu margini mici pentru ecran

iPad Pro 10.9 inch va avea aceleasi dimensiuni precum iPad Pro 9.7 inch, Apple pregatind actualizari inclusiv pentru actualele doua modele.

iPad Pro cu ecran de 10.9 inch va fi lansata in cursul anului viitor de catre compania Apple, luna martie putand fi cea in care Apple ar urma sa organizeze o conferinta pentru prezentarea modelului. Acesta ar urma sa ajunga pe piata impreuna cu alte dou amodele noi din seria iPad Pro, acestea avand deasemenea diverse schimbari de design.

Desi aceasta tableta are un ecran cu diagonala mai mare decat cel implementat in iPad Pro 9.7 inch, compania Apple ar urma sa integreze totul intr-o carcasa de aceleasi dimensiuni. Apple a reusit sa creeze un asa-zis “micro bezel”, adica marginile panoului frontal sunt atat de inguste incat exista putin spatiu intre LCD si marginea panoului frontal.

Butonul Home ar urma sa dispara complet din iPad Pro 10.9 inch, iar marginea din partea superioara, unde este plasata camera FaceTime, nu va fi redusa. Zvonurile privind eliminarea completa a butonului Home din iPhone 8 ar putea fi precedate de o tableta iPad Pro 10.9 inch, care va fi lansata de catre compania Apple fara un asemenea buton.

iPad Pro 10.9 inch vine fara buton Home, cu margini mici pentru ecran

Desi Apple reduce marginile ecranului in noua tableta iPad Pro, se pare ca aceasta va fi mai groasa decat versiunile anterioare, grosimea sa ajungand la 7.5mm. Aceeasi grosime exista si pentru carcasa iPad Air, iar luand in considerare schimbarea pentru ecran, nu este imposibil ca Apple sa isi faca tableta mai groasa, desi trecutul ne spune ceva diferit.

Tableta iPad Pro 12.9 inch urmeaza sa fie deasemenea mai groasa decat modelul anterior, aici grosimea crescand cu 3mm, insa dimensiunile sale urmeaza sa fie deasemenea reduse. Acest model al iPad Pro inregistreaza vanzarile cele mai mici din serie, in principal din cauza pretului foarte mare, dar si a dimensiunilor destul de mari.

In 2017 Apple vrea sa vanda iPad Pro 9.7 inch la preturi mult mai mici decat cele de acum, modelele de 10.9 inch si 12.9 inch urmand a fi promovare agresit vpentru mediile educational si de afaceri. Apple se axeaza pe acestea pentru a creste vanzarile de tablete iPad, asa ca va fi interesant de vazut ce raspuns va primi in materie de vanzari.

ipad-pro-10-9-inch