iPhone domina lista cadourilor de Craciun

iPhone se afla in topul celor mai dorite cadouri de Craciun, smartphone-ul companiei Apple intregand toate terminalele concurente si nu numai.

Ca mai in fiecare an, iPhone este in topul preferintelor privind cadourile de Craciun, smartphone-ul companiei Apple intrecand cu mult MacBook-urile si chiar consolele XBOX. Un studiu desfasurat in SUA de catre cei de la Piper Jaffray dezvaluie faptul ca 7.2% dintre participanti isi doresc un iPhone de Craciun, cifra fiind mai mare decat cea inregistrata in 2015.

Desi procentul este in crestere, in 2013 si 2014 mai multa lume si-a dorit un iPhone, semn ca Apple revine la cererea mare din acea perioada, anul fiscal 2014 – 2015 fiind unul al recordurilor. In cazul MacBook lucrurile sunt mai bune decat in anii trecuti, seria de laptop-uri Apple inregistrand cel mai mare procent din ultimii ani, lucru care sugereaza faptul ca si vanzarile ar putea fi pe masura.

Consola XBOX este intr-o scadere constanta, asta in timp ce smartwatch-urile nu mai sunt la fel de dorite precum in aceeasi perioada a anului precedent. Acelasi lucru poate fi spus si despre consolele Playstation, sau camerele GoPro, ambele inregistrand o scadere semnificativa in ceea ce priveste dorintele utilizatorilor.

Ceea ce lipseste din acest top este tableta iPad a companiei Apple, din 2013 aceasta disparand complet din lista de dorinte ale americanilor. Se pare ca iPad nu mai este un cadou cool pentru Craciun, sau cel putin asta ne spune acest nou studiu al celor de la Piper Jaffray, dar procentele privind vanzarile ne spuneau asta de mult.

Deci, voi ce v-ati dori sa primiti ca si cadou de Craciun ?

“Thee percentage of people who wanted an iPhone [was 7.2 percent]. That was the No. 1 requested gift. It was [5.2 percent] in 2015. They’re still in tight supply. … That is probably the bigger story, which should be good for the March numbers [for Apple].”

iphone-cadou-craciun