iPhone 8 va avea un chip A11 fabricat de TSMC

iPhone 8 va avea un chip A11 produs de catre TSMC folosind un proces de fabricatie de 10nm, superior celui actual de 16nm,

16

iPhone 8, si cel mai probabil inclusiv iPhone 7S, va avea un chip A11 dezvoltat de catre compania Apple, insa taiwanezii de la TSMC vor fabrica aceasta componenta. TSMC produce in exclusivitate chip-ul A10 folosit in iPhone 7 de catre compania Apple, iar incepand de anul viitor va fabrica inclusiv viitorul chip A11 pentru iPhone 7S sau iPhone 8.

Incasarile celor de la TSMC vor scadea cu 3% in urmatoarea perioada din cauza reducerii productiei iPhone 7, insa compania isi va recupera banii de indata ce iPhone 7S si iPhone 8 vor fi lansate. Pentru a primi contractele de la Apple in vederea fabricarii viitorului chip A11, cei de la TSMC au facut inclusiv trecerea la un proces de fabricatie de 10nm pentru procesoare.

Aceste noi procesoare produse folosind un proces de fabricatie de 10nm vor avea dimensiuni mai mici, vor consuma mai putina energie, dar in acelasi timp o si vor administra mai eficient. In aceasta idee, Apple va putea oferi performante mai bune in iPhone 7S si iPhone 8 cu acest chip A11, fara de predecesoarele lor.

iPhone 8 va avea un chip A11 fabricat de TSMC

Apple se bazeaza pe tehnologiile celor de la TSMC pentru a putea oferi performante foarte bune in iPhone 7S, iPhone 8 si posibile noi modele ale tabletelor iPad. Chip-uri A11 produse folosind un proces de fabricatie de 10nm vor oferi performante de top si autonomie mai buna pentru produsele Apple, ele putand fi superioare celor ale competitorilor.

“A cutback in 16nm chip orders from Apple will affect negatively TSMC’s performance in the first quarter of 2017. However, the foundry will start generating revenues from 10nm process technology in the quarter enabling it to mitigate the impact of Apple cutting chip orders for the iPhone 7. The foundry’s other 10nm chip customers also include Apple for the A11 chips that will power the next-generation iPhone 8, HiSilicon for its Kirin 970 chips and Spreadtrum.”

Desigur ca nu vom sti exact ce beneficii aduce viitorul chip A11 pana in momentul in care il vom vedea “la lucru”, insa viitorul “suna” bine.

iphone-8-chip-a11