iPhone 8 va avea un chip A11 fabricat de TSMC

iPhone 8 va avea un chip A11 produs de catre TSMC folosind un proces de fabricatie de 10nm, superior celui actual de 16nm,

iPhone 8, si cel mai probabil inclusiv iPhone 7S, va avea un chip A11 dezvoltat de catre compania Apple, insa taiwanezii de la TSMC vor fabrica aceasta componenta. TSMC produce in exclusivitate chip-ul A10 folosit in iPhone 7 de catre compania Apple, iar incepand de anul viitor va fabrica inclusiv viitorul chip A11 pentru iPhone 7S sau iPhone 8.

Incasarile celor de la TSMC vor scadea cu 3% in urmatoarea perioada din cauza reducerii productiei iPhone 7, insa compania isi va recupera banii de indata ce iPhone 7S si iPhone 8 vor fi lansate. Pentru a primi contractele de la Apple in vederea fabricarii viitorului chip A11, cei de la TSMC au facut inclusiv trecerea la un proces de fabricatie de 10nm pentru procesoare.

Aceste noi procesoare produse folosind un proces de fabricatie de 10nm vor avea dimensiuni mai mici, vor consuma mai putina energie, dar in acelasi timp o si vor administra mai eficient. In aceasta idee, Apple va putea oferi performante mai bune in iPhone 7S si iPhone 8 cu acest chip A11, fara de predecesoarele lor.

iPhone 8 va avea un chip A11 fabricat de TSMC

Apple se bazeaza pe tehnologiile celor de la TSMC pentru a putea oferi performante foarte bune in iPhone 7S, iPhone 8 si posibile noi modele ale tabletelor iPad. Chip-uri A11 produse folosind un proces de fabricatie de 10nm vor oferi performante de top si autonomie mai buna pentru produsele Apple, ele putand fi superioare celor ale competitorilor.

“A cutback in 16nm chip orders from Apple will affect negatively TSMC’s performance in the first quarter of 2017. However, the foundry will start generating revenues from 10nm process technology in the quarter enabling it to mitigate the impact of Apple cutting chip orders for the iPhone 7. The foundry’s other 10nm chip customers also include Apple for the A11 chips that will power the next-generation iPhone 8, HiSilicon for its Kirin 970 chips and Spreadtrum.”

Desigur ca nu vom sti exact ce beneficii aduce viitorul chip A11 pana in momentul in care il vom vedea “la lucru”, insa viitorul “suna” bine.

iphone-8-chip-a11

16 COMENTARII

  1. Scz pt intrebare, nu are treaba cu ce e aici, am si eu o intrebare, am un iph 5c si cam are cv probleme cu sincronizarea orei si data, conectare pe internet, isi da restart de nebun si trb sa-i dau un restart fortat ca sa porneasca( are baterie noua) , tin sa precizez ca si cand vreau sa setez data manual se seteaza haotic, un sfat va rog? Prb soft sau hardware?ms

  2. esti si papagal acuma de ma ingani cu cotetul?? eu am inventat aceste replici. Data viitoare sa mi te adresezi cu Domnule SRB

  3. Esti doar un troll singuratic . Mi se face mila de tine , asa ca o sa incerc sa te ignor de acum incolo . Nu esti de folos nimanui , cu atat mai putin tie insesi .
    Ai face un bine site-ului , daca ai disparea , asa incat altii sa poata discuta la obiect , si la un nivel pe care tu nu-l intelegi .
    Esti cel mai prost lucru care a aparut pe site-ul asta de cand exista , si crede-ma, cunosc toate specimenele din 2009 incoace. Mai e unul care iti face concurenta – mar , dar voi sunteti intarziati pe aici , ca sa nu zic – total retardati .

  4. daca vrei, iti pot oferi mancare pt caini..la ce calitate cumpar eu cred ca este mult mai buna fata de ce mananci tu in prezent

  5. Merge forma “ei insesi” in cazul in care @srb_srb:disqus este de genul feminin. Daca este de genul masculin, intr-adevar este “tie insuti”.

  6. Hehehe… Nu eu am fost cel pedant, ci doar am extins puțin explicația 😀

    PS: după citirea comentariului, Srb Srb va căuta imediat definiția termenului “pedant” pe dexonline 🙂 Uite așa mai învață și el câte ceva, și nu e rău asta…

  7. Ma repet:sunteti cativa trancalai care in loc sa scrieti niste commenturi inteligente derapati.Replici tembele demne de wow biz si Capatos.Imi place sa intru pe aplicatie sa citesc chestii interesanta inclusiv din commuri.Aflii chestii noi si poti sa ceri o parere sau un sfat.Respect munca developerului.Sper sa va calmati si sa nu mai puscati ca petardele la cuvinte cheie precum Samsung,lag etc.