Netflix permite redarea filmelor si serialelor offline

Netflix va permite descarcarea filmelor si serialelor pentru vizualizare offline in iPhone, iPad sau terminalele Android incepand de astazi.

Dupa ani si ani de zile de cereri venite din partea clientilor, iata ca Netflix a luat intr-un final decizia de a permite redarea de continut multimedia offline pentru utilizatorii sai. Practic, Netflix va permite descarcarea continutului pe care dorim sa il urmarim si redarea sa offline, deci vom putea vedea acest continut chiar si cand nu avem o conexiune de internet.

Noua functie este lansata astazi pentru utilizatorii iOS si Android, un buton pentru download urmand a fi vizibil in interfata aplicatiei pentru orice fel de continut multimedia. Dupa descarcare, fisierele vor putea fi redate oriunde si oricand, chiar daca terminalele noastre nu au o conexiune de internet activa pentru a face streaming-ul in momentul respectiv.

Desigur ca Netflix nu putea oferi acest sistem pentru chiar tot continutul sau, asa ca doar unele filme si seriale vor putea fi descarcate pentru redare, insa deocamdata nu se stie lista lor. Daca ar fi sa ma intrebati, as spune ca doar cele mai putin populare vor beneficia de aceasta schimbare, asa ca nu va asteptati sa descarcati orice fel de continut popular.

Schimbarea de strategie a celor de la Netflix vine pe fondul unei dorinte a Amazon de a se extinde la nivel international, deci va exista mai multa concurenta. Amazon Prime permite descarcarea continutului pentru vizualizare de ceva vreme, asa ca Netflix trebuia sa faca acelasi lucru pentru a ramane un concurent puternic pentru Amazon.

“Many of your favorite streaming series and movies are already available for download, with more on the way, so there is plenty of content available for those times when you are offline. For example, Orange is The New Black, Narcos and The Crown are available for download today.”