Prima Pagina Apple Maps Apple Maps – localizare in cladiri si drone folosite pentru cartografiere

Apple Maps – localizare in cladiri si drone folosite pentru cartografiere

Apple se foloseste de drone si un sistem de cartografiere a interiorului cladirilor pentru a ne oferi functii noi in Apple Maps.

Apple pregateste o surpriza majora pentru Apple Maps in 2017, americanii intentionand sa ne ofere un sistem de localizare in interiorul cladirilor. Cei din Cupertino au acest sistem in dezvoltare de ceva vreme, insa el pare sa fie suficient de bine pregatit pentru a fi oferit utilizatorilor obisnuiti chiar din cursul anului viitor.

Apple vrea sa adauge o sectiune speciala in Apple Maps in care va afisa informatii privind locatii din interiorul cladirilor, iar pentru inceput cladiri importante vor fi cartografiate. Mai exact, vorbim despre aeroporturi, muzee si alte cladiri vizitate de catre foarte multe persoane zilnic, mall-urile si alte cladiri turistice putand fi cartografiate.

Google are deja un sistem de acest gen si a cartografiat interiorul multor cladiri din diverse orase importante de pe planeta, informatiile fiind disponibile in Google Maps. Sistemul a fost lansat de ceva vreme si este foarte apreciat, asa ca Apple trebuie sa ajunga din urma compania Google din acest punct de vedere.

Apple Maps – localizare in cladiri si drone folosite pentru cartografiere

Separat, pentru a imbunatati si mai mult datele din Apple Maps, compania Apple intentioneaza sa foloseasca o “flota” de drone, acestea urmand a colecta date pentru Apple Maps. Aceste drone ar analiza indicatoarele stradale, informatii despre drumurile aflate in lucru si multe alte date, acestea urmand a fi afisate mai apoi in Apple Maps.

Apple ar dezvolta o serie de drone proprii pentru a imbunatati Apple Maps, insa nu va comercializa produse de acest gen, sau cel putin nu acestea sunt planurile acum. Apple foloseste deja automobile, insa dronele ii permit sa acceseze zone care in mod normal nu ar fi chiar atat de usor de accesat, deci vorbim despre o imbunatatire majora pentru culegerea de date.

“Apple Inc. plans to use drones and new indoor navigation features to improve its Maps service and catch longtime leader Google, according to people familiar with the matter. The Cupertino, California-based company is assembling a team of robotics and data-collection experts that will use drones to capture and update map information faster than its existing fleet of camera-and-sensor ladened minivans, one of the people said. “

Cat va dura pana cand toate aceste functii vor fi disponibile, nu stie deocamdata nimeni, asa ca ramane de vazut ce vom primi in viitorul apropiat.

apple-maps-drone-localizare-cladiri

 • Srb Srb

  Samsung nici nu isi permite drone

 • kik_24

  Daca taceai filozof ramaneai

 • Mircea Radulescu

  Noi, românii, nu vom primi nimic.

 • Srb Srb

  dar niciodata nu am vrut sa fiu filozof…sa mor de foame. Va las voua onoarea

 • Srb Srb

  Google maps este google si nu samsung boss. Asa si iphone are google maps. Ideea e ca samsung nu creaza ci doar apple

 • Daniel

  Samsung are google maps prin sistemul de operare, vine preinstalat cu el boss, Apple are o brânza, îți instalezi tu separat google maps dacă vrei. E google generos, ca daca le taie din store aplicația mor de foame ăștia de la Apple 🙂 Boss. Apple ce crează? Sa îmi spui când ajunge Apple maps la nivelul lu google maps, sper bineînțeles sa mai trăiesc pana atunci…

 • Srb Srb

  da samsung vine cu 1000 preinstalate de toata lumea inclusiv operatori..mie imi place sa imi vina gol si sa pun eu ce am nevoie…google maps e free deci oricine il poate avea. Ideea este ca samsung nu are nimic…pe parte de OS. Samsung e in limba dupa google, daca google nu era generos,fara ei, ar fi stat cu BADA OS !! BADAAA OS !!! nu stiu daca ai trecut prin asa ceva…dar prefer oricand Apple MAPS decat sa am BADA OS 🙂 Eu zic ca 5 ani mai traiesti…eu asa cred ca in 5 ani daca Apple lucreaza zilnic, mai ales acum si cu dronele si cu utilizatorii ce raporteaza zilnic problemele..

 • Daniel

  Sa dea Domnu sa fie așa și sa ajungă Apple maps google maps in 5 ani, dar sunt sceptic. Poate doar in us la ei, global cred ca niciodată. Cât despre bada, stai tu fără grija ca samsung nu se duce și se milogește de google sa le dea sistemul de operare cu maps in el, cred ca interesul e al google la ce diversitate de dispozitive are samsung 🙂 mai citește și tu și alte site-URI inafară de idevice, sa vezi ca androidul a ajuns la nivel de fluiditate aproximativ la nivelul iOS. Ca Funcționalitate l-a întrecut de mult. Ei evoluează, iOS involuează (la câte erori are iOS in zile noastre, cu greu mai posteri folosit. Eu am schimbat un 6S pe garanție ca nu auzeam in casti apelurile, in 1/3 cazuri. Ce sa vezi, era de la sort, telefonul nefiind trântit niciodată)

 • Srb Srb

  ce treaba are fluiditatea cu faptul ca google ofera android pt toti ?! daca google ar inchide…si ar deveni un fel de apple si sa ofere android doar pt pixel phone, cam nasol pt samsonica si restull…cred ca htc si sony s-ar retrage instant. Alte siteuri, ofera cam aceleasi articole, ca sa nu mai zicem ca unele ofere si multe bs doar pt clickbait…idevice ramane unul dintre cele ce ofera articolele importante