ROMBOT – inteligenta arficiala devine ambasador al Romaniei

ROMBOT este o forma de inteligenta artificiala care va invata totul despre romani pentru a-i educa pe straini in legatura cu poporul roman.

ROMBOT este o forma de inteligenta artificiala dezvoltata ca parte a unei campanii derulate de catre binecunoscuta companie romaneasca Rom Autentic. ROMBOT se vrea a fi prima forma de inteligenta artificiala care invata tot ceea ce inseamna sa fii roman pentru a le prezenta strainilor cele mai importante informatii cu privire la natiunea romana.

In acest sens, ROMBOT preia informatii dintr-un website creat de catre cei de la Rom Autentic, acolo romanii putand intra si discuta cu aceasta forma de inteligenta artificiala. Ea le pune vizitatorilor o serie de intrebari la care acestia trebuie sa raspunda, informatiile fiind adunate intr-o baza de date, sortate si mai apoi transformate intr-o enciclopedie de informatii despre romani.

Daca veti accesa website-ul dedicat ROMBOT, veti fi intampinati cu intrebari privind tabieturile voastre zilnice, tot ceea ce mancati, sau locatiile pe care le vizitati in vacante. Desigur ca separat de acestea exista si o multitudine de alte intrebari care au menirea de a afla cat mai multe informatii despre romani, acesta proiect fiind unic in Romania.

ROMBOT – inteligenta arficiala devine ambasador al Romaniei

Cei de la Rom Autentic sunt de parere ca acesta este cel mai mare experiment social din lume, iar ROMBOT poate fi considerat ca un copil care este “insetat” de cunoastere. ROMBOT va invata informatii care il vor ajuta sa defineasca poporul roman, insa asta cu putina indrumare de la creatorii sai, pentru ca in website vor fi adunate tot felul de date.

“Putem să îl vedem și ca pe cel mai mare experiment social din lume. Rombot e ca un copil. Un copil pe care îl cresc 19 milioane de oameni. Fiecare îl învață ce consideră el că e important, ce consideră că ne definește pe noi ca nație. Cum îl creștem, așa îl avem. O să înjurăm, atunci o să învețe să înjure. O să vorbim despre lucruri frumoase, atunci o să știe să facă recomandări frumoase. E ca o oglinda a societății noastre. Și cu bune și cu rele. Dacă ne tot plângem că nu avem o imagine corectă în străinătate, iată ocazia să ne-o facem singuri. Dar există o condiție. Putem să o facem doar împreună.”

In lunile urmatoare ROMBOT va aduna informatii de la toti romanii dornici sa discute cu el pentru a impartasi detalii din vietile lor zilnice. Dupa analizarea datelor, strainii vor putea accesa website-ul ROMBOT pentru a afla tot felul de informatii privind modul in care traiesc romanii, asa ca va fi interesant de vazut ce vor avea ei de spus.

Deci, ce parere aveti despre ROMBOT ?

rombot-inteligenta-artificiala-romania

1 COMENTARIU

  1. Figura de prezentare cu clop???
    Hmmmmm
    Ardealul e fruncea????
    Restul sunt de alta nationalitate?????
    Dc Nu? Mihai Viteazul sau Vlad Tepes????
    Ce fac Osenii sa fie mai Români decat restul?
    Ce stiu strainii despre Oasul din România?????????