Politistii au “furat” iPhone-ul unui infractor pentru a accesa datele din el

Politistii recurg la "furtul" terminalelor iPhone pentru a accesa datele din telefoanele suspectilor anchetati.

Politistii din Marea Britanie au gasit cea mai buna solutie de a “sparge” sistemele de securitate ale iPhone si iOS fara a cere in vreun fel ajutorul companiei Apple. Ei s-au gandit ca a “fura” iPhone-urile suspectilor este mai simplu decat a plati pentru a sparge sistemul de operare al unui terminal pe care infractorul nu vrea sa il deblocheze.

Mai exact, politistii unei unitati speciale din cadrul politiei au “furat” iPhone-ul unui suspect in timp ce acestea vorbea la el, pentru a un risca blocarea dispozitivului. Suspectul face parte dintr-un grup care cloneaza card-uri bancare, iar politia este de parere ca in dispozitiv s-ar afla date esentiale pentru ancheta pe care o desfasoara cu privire la el.

Politia stia ca suspectul foloseste terminalul iPhone pentru a comunica cu diversi membri ai grupului infractional care clona carduri si le folosea in Europa pentru a cumpara bunuri de lux. Constienti de faptul ca suspectul va refuza sa-si deblocheze terminalul si ei nu vor avea acces la conversatii, politistii au “furat” dispozitivul in timp ce suspectul vorbea la telefon.

“Furand” telefonul de la urechea suspectului, politia sustine ca a obtinut acces la o multitudine de date care il incrimineaza pe acesta, dar nu numai. Politia sustine ca fara a “fura” terminalul iPhone in plina strada, nu ar fi putut obtine acces la date din cauza masurilor de securitate existente in sistemul sau de operare, americanii confruntandu-se cu aceeasi problema.

“The challenges of pin code access and encryption on some phones make it harder to access evidence in a timely fashion than ever before. Officers had to seize Yew’s phone from him in the street. This evidence was crucial to the prosecution.”

Acum, imaginati-va cam cat de mult se tem autoritatile de sistemele de securitate din iOS din moment ce recurg la asemenea tactici pentru a accesa datele din iPhone. Este de asteptat ca actiunile de acest gen sa se repete in viitor si cu o frecventa mai mare, mai ales ca Apple continua sa-si intareasca sistemul de securitate la iOS, dar si refuzurile de a ajuta autoritatile.

card-clonat-furt-iphone

8 COMENTARII

  1. Ce riscant. Poate nu el initiase apelul si telefonul era inca blocat. Oricum putea sa apeleze folosind-o pe siri si nu se debloca

  2. @Bogdan: Iti dai seama ca a fost urmarit de trupe speciale…. si aia l-au asteptat ca EL SA EFECTUEZE APELUL. Cred ca stiau si ei treaba asta, nu doar noi…
    ???

  3. Din punctul meu de vedere este nesimtire. Chiar daca este un hot legea spune ca este nevinovat pina cind un judecator spune ca nu e. Asa ca noi toti putem fi in pericol in cazul in care politia se preteaza la asa practici.

  4. Dacă poliția care reprezintă legea face tâlharii la drumul mare înseamnă ca nu mai trebuie sa ne așteptam la nimic.
    Oricum trebuia sa aibe aprobarea unui judecător pentru a face asa ceva ( ma gândesc ) vorbim de poliția din marea britanie unde dreptul omului este bine pus la punct nu de poliția din las fierbinți.