Utilizatorii MacBook Pro cu Touch Bar reclama autonomia redusa a laptopurilor

Noii utilizatori ai MacBook Pro cu Touch Bar sustin ca autonomia oferita de catre laptop este mai mica decat cea anuntata de catre compania Apple.

Daca va ganditi sa cumparati un nou MacBook Pro cu Touch Bar, atunci trebuie sa stiti ca exista unele sanse ca produsul pe care-l veti achizitiona sa aiba autonomie mai mica decat cea promisa de Apple. Cei din Cupertino sustin ca noile MacBook Pro cu Touch Bar pot obtine pana la 10 ore de autonomie la o singura incarcare, in conditii de utilizare normala.

Mai exact, vorbim aici in principal despre navigare pe internet si redarea de filme, fara a face lucruri complexe, precum editare foto/video, sau jucat. Desi unii dintre noii utilizatori ai MacBook Pro cu Touch Bar nu s-au apucat direct de editare foto/video cu noile laptop-uri, ei sustin ca autonomia este totusi sub cea anuntata de catre compania Apple.

Mai exact, utilizatorii sustin ca obtin doar intre 3 si 6 ore de autonomie cu noile MacBook Pro cu Touch Bar, cea mai mica valoare fiind obtinut de catre persoane care aveau conectat un monitor la laptop. Altii au avut probleme similare chiar si fara a avea un monitor conectat, iar aceste plangeri nu sunt noi, ele fiind raportate chiar si de catre cei care au testat MacBook Pro cu Touch Bar inainte de lansare.

Desi unii utilizatori ai MacBook Pro cu Touch Bar se plang de autonomie redusa, altii sustin ca produsele ofera exact ceea ce promite compania Apple. Diferenta foarte mare este data de felul in care este folosit noul Mac, luminozitatea ecranului, dar si browserul folosit pentru navigare pe internet, Google Chrome folosind mai multa energie decat Safari.

“Currently I’m powering a 1080p external monitor and casually browsing with Chrome. At full charge, I’m getting an estimate of 3 hours battery life. With gaming it’s even less. I bought a maxed out 13-inch Touch Bar model and I’ve been using it for about a week. With light use, I’ve been consistently getting around 5-6.5 hours when mainly browsing. Apple claims 10 hours wireless web but my battery has never lasted this long.”

Apple promoveaza acea autonomie de 10 ore pentru baterie in cazul folosirii browserului Safari pentru navigare pe internet, el avand functionalitate limitata, desi exte optimizat pentru Mac. Majoritatea oamenilor prefera totusi Google Chrome, Firefox, etc, acestea avand functii mai multe, dar consumand si mai multa energie.

Din pacate, niciun MacBook al Apple nu va oferi autonomia promisa de catre companie daca folositi altceva decat Safari pentru navigare pe internet, asa ca trebuie sa fiti constienti de asta.

macbook-pro-autonomie-redusa