Vanzarile Apple Watch au scazut dramatic

Vanzarile Apple Watch au scazut dramatic in T3 2016, iar asta in ciuda faptului ca mai toti competitorii Apple au avut parte de cresteri substantiale ale vanzarilor. Per total, piata smartwatch a inregistrat o crestere in vanzari si totul pare sa mearga impotriva companiei Apple, iar asta desi cei din Cupertino au facut acest tip de dispozitive populare.

Daca in T3 2015 Apple Watch inregistra vanzari de 3.9 milioane de unitati in doar 3 luni, in T3 2016 acestea au scazut la numai 1.1 milioane de unitati, deci mai mici cu 71%. Apple este singurul producator de smartwatch-uri din top 5 care a inregistrat o scadere, cei de la Samsung avand parte de cea mai mare crestere, dublandu-si vanzarile.

Practic, vanzarile Apple Watch au scazut dramatic, iar cei care ar fi cumparat produsele Apple, au ales de fapt produsele competitorilor. Fitbit, Xiaomi, Garmin si Samsung au inregistrat cresteri ale vanzarilor, dar si restul producatorilor de wearable-uri au avut parte de cresteri simtitoare ale vanzarilor de wearable-uri.

Din pacate, nici macar lansarea Apple Watch 2 nu a ajutat, dar asta poate si pentru ca stocurile au fost extrem de reduse in perioada aparitiei. Cei de la Apple au avut un inceput extrem de promitator cu Apple Watch, insa iata ca la un an si jumatate distanta de aparitie, produsul are un parcurs extrem de dezamagitor, fara vreo schimbare vizibila in viitor.

vanzari-apple-watch-t3-2016