Prima Pagina Samsung Galaxy Note 7 – mii de oameni dau Samsung in judecata

Galaxy Note 7 – mii de oameni dau Samsung in judecata

Galaxy Note 7 continua sa aduca mari batai de cap pentru compania Samsung, in Coreea de Sud 2400 de oameni initiind un proces prin care cer daune din cauza problemelor suferite dupa folosirea terminalului. Compania Samsung s-a saturat sa tot ofere compensatii din cauza smartphone-ului pe care l-a lansat ca o bomba cu ceas, iar acum va trebui sa se apere in instanta.

Cele 2400 de persoane cer cate 426 de dolari de la compania Samsung drept despagubiri pentru timpul si banii pierduti din cauza acestui smartphone. Cativa dintre clienti cer deasemenea despagubiri pentru traumele psihice si problemele fizice suferite din cauza Galaxy Note 7, compania Samsung refuzand sa ofere bani clientilor afectati.

Toti acesti clienti cer in total 1.022.400 de dolari de la compania Samsung, o suma mare daca ne gandim ca acordarea ei ar putea motiva alte persoane sa ceara bani. Samsung este intr-o situatie extrem de delicata deoarece o victorie a clientilor ar putea aduce si alte procese in instantele din Coreea de Sud, dar si din alte zone de pe glob.

Aparandu-se in fata acestui proces, compania Samsung a afirmat ca a acordat deja suficiente despagubiri clientilor sai si ca nu este necesar sa mai ofere altele. Atitudinea este de inteles, daca ne gandim la ceea ce ar putea da nastere unei “avalanse” de cereri de compensatii, poate chiar mai mari decat cele pe care le doresc acesti clienti din Coreea de Sud.

“We gave enough compensations and benefits to Note 7 consumers. The damages consumers are claiming are within the range that is endurable.”

galaxy-note-7-proces-samsung-compensatii

 • terrymada

  Asa cum spuneam.:) iar atitudinea nu este deloc de inteles si este acoperita de normele legale. Important este a fi legal sau ilegal…nu normal, de inteles, acceptabil…

 • iobau

  Ei cer…. , ce vor castiga si mai ales peste cat timp ….. ramane de vazut.

 • George89

  Știrea că Note 7 explodează a făcut înconjurul lumii , se știa problema acestui smartphone , au fost anunțați că smartphone urile Note 7 trebuiesc înapoiate , de nu le au dus înapoi ? ….va spun eu de ce , pentru bani ……Coreea a fost tara alături de S.U.A unde sau înregistrat cele mai multe cazuri false de explozii ale lui Note 7
  E de înțeles de ce nu le au dus inapoi

 • Michael

  Care este suma totusi? 1 milion de milioane?

 • Srb Srb

  cam putin cere fiecare

 • terrymada

  Depinde cum priveste instanta toata problema:) daca au noroc de vreun judecator patit ca si ei, cine stie:))

 • amfetamin

  Asta evident pe lângă restituirea banilor dați pt Note 7. Și apoi cine știe cât e salariul mediu in Coreea de Sud,s-ar putea ca acei 426$ sa însemne destul de mult pt ei.

 • rundown

  Sunt norocosi dca primesc si suma asta. Cei care cer daune morale, ar trebui sa aiba macar certificat medico legal cu amputare de membru sa obtina vreun ban de la samsug.

 • Viorel Predatorul

  Dacă Samsung a anunțat posesorii de Note 7 despre pericol, cu solicitarea de a returna dispozitivul, arunci clienții respectivi nu prea au motive de a primi daune. Dacă acei clienți nu erau la curent cu pericolul, atunci Samsung nu prea poate să evite plata daunelor.
  Totul se va rezolva în instanța se judecată

 • Viorel Predatorul

  Nu confunda Coreea de Sud cu cea de Nord 🙂
  Coreea de Sud este super dezvoltată, încât România poate doar să viseze să aibă standardele Coreei de Sud.
  Nu mai știam pe de rost cifrele, și am dat o privire pe statistici:

  Coreea de Sud:
  – PIB nominal: 1 400 mld $
  – PIB/capita: 26 733 $
  – PIB (PPP): 1 929 mld $
  Valorea PIB în Paritatea Puterii de Cumpărare (PPP) este mai mare decât PIB nominal, pentru că se raportează la standardele de viață USA. Asta înseamnă că viața în Coreea de Sud este mai ieftină decât în USA.

  România:
  – PIB nominal: 187 mld $
  – PIB/capita: 9 438 $
  – PIB (PPP): 441 mld $

  Coreea de Sud stă foarte bine, are o economie super solidă, așa încât salariile sunt mult mai mari decât în România (ca teren de comparație.

 • Iulian

  Oare eu pot cere banii pe tableta inapoi de la apple? Eu am cumparat tableta cu ios 8, acum am tableta cu ios 10, impotriva vointei mele 🙂

 • Viorel Predatorul

  Cu o economie așa puternică, și sistemul judiciar are măsuri de control care să prevină românisme din astea. Mă aștept ca un asemenea judecător să se autoexcludă din completul de judecată, nu neapărat că ar fi imoral pentru el, dar pentru că dacă ar fi prins că judecă un caz de o asemenea complexitate, și ar fi ilegal să judece sub efectele conflictului de interese, ar suporta consecințele.

 • Viorel Predatorul

  Dacă ai fost de acord să faci update-ul, Apple nu are nicio vină.

 • amfetamin

  S-a culcat cu iOS 8 și dimineața avea iOS 10 instalat,bineînțeles împotriva voinței lui! 😄😄

 • Viorel Predatorul

  Din păcate, politica de returnare a produsului nu funcționează și în cazul update-urilor sistemelor de operare, deși ar trebui.
  Sper ca cei din Comisia Europeană să facă o propunere de lege în sensul ăsta, și să o înainteze Parlamentului European și Consiliului European. Dacă în urma update-ului ești nemulțumit, trebuie să ai posibilitatea de a dezinstala update-ul.
  Și nu sunt hater când spun că îmi doresc asta, ci o spun pentru că așa consider că este normal.

  Tu ce părere ai amfetamine?

 • amfetamin

  Absolut de acord cu tine! Și sa nu-ți downloadeze in background și sa stea înțepenit acolo ocupând memorie aiurea. Deși pe mine nu ma afectează ca îmi schimb tel odată la 2 ani,dar pe alții da și pe buna dreptate.

 • terrymada

  Merge faza cu instalarea profilului de apple tv

 • Orion4tech

  Absurd nu exista nici un motiv obiectiv pentru care sa fi renuntat in totalitate la cartela SIM si orice alta modalitate de comunicare aka internet/mail. Astea deja sunt SF-uri care nu tin in fata unui judecator.
  Plus daca ii era frica de explozie stia deja cum sta situatia. Nici pe tine se pare ca nu prea te duce capul.

 • Viorel Predatorul

  Ehehe, iTurd… Încerci și tu să gândești, dar nu prea ai succes.
  1. Dacă au închis smartphone-ul, e clar că nu s-a întâmplat nimic cu el, deci cererea de judecată este neîntemeiată, sau
  2. Așa cum bine ți-a răspuns @Orion4Tech, este puțin probabil ca acei clienți să fi aruncat cartela SIM.
  Nu știu ce cunoștințe ai tu despre tehnologia mobilă, dar cartela SIM este cea care îți dă acces la rețeaua de telefonie, și o poți folosi cu alt dispozitiv smartphone/telefon.
  Tu, sărăcuțul de tine – “iTu the 3rd” crezi că ăia au închis telefonul, și nu au mai avut contact cu lumea (știri, ziare, TV, internet, emails, etc) :)))

 • Viorel Predatorul

  Clar, în plus, trebuie ca în instanță să demonstreze fapta pentru care dau în judecată Samsung. Trebuie să demonstreze că le-au explodat Note-urile, și/sau au avut de suferit de pe urma dispozitivului. Mi se pare imposibil ca 2400 clienți să fi avut terminale defecte doar în Coreea de Sud, și care să le fi luat foc.

 • Orion4tech

  Pentru mine este amuzat sa vad cum unii au impresia ca poti sa mergi in fata judecatorului sa faci pe prostul si sa crezi ca ti se va da castig de cauza.

 • iTu

  Auz iubita dar daca suntem noi doi la paris in vizita si primesti un astfel de mesaj de la samsung??? Ce faci scenarist-o??? esti la turnul eiffel si cand sa faci poze iti scrie samsung sa il inchizi 😕 Sa nu explodezi. Atunci clar “ne” enervam si cerem despagubiri de la samsung ca poate nu mai ajungem o a doua oara la paris 😜.

 • Viorel Predatorul

  iTurd, tu oricum nu poți procesa informațiile astea… Dacă ăsta este bunul tău simț, ce să zic?
  Tu ai nevoie să îți aducă aminte Apple ce să faci 🙂

 • Viorel Predatorul

  Deci așa: “scenarist-o” 😂 😂 😂
  Tu poți fi la Paris, ți-ar sta bine cu acordeonul prin metrou, și sunt sigur că este ceva ce ți se potrivește :))
  Ca să răspund bolboroselii tale, în scenariul tău sunt la fel de multe șanse să se întâmple așa, câte șanse sunt ca tu să scrii în mod coerent o compunere literară de clasa a 4a fără greșeli gramaticale.
  Normal că există șanse (extrem de mici), însă dacă s-a întâmplat așa, clienții morocănoși vor trebui să demonstreze asta în instanță.

 • iTu

  mârrrrr, una cu de toate draga??? extrem de mici sanse dar….uite ca se poate si tu ai ajuns VioricA mea chiar daca srb_srb nu credea vreodata.

 • iTu

  VioricA nu fi rea, de ce deviezi de la subiect? ti-am luat una cu de toate si mult sos asa pe placul tau.

 • Viorel Predatorul

  Hehe… Dacă te chinui mai mult, s-ar putea să zâmbesc la “glumele” tale 🙂

 • Mircea Radulescu

  A fost violat peste noapte 🙂