Galaxy Note 7 – mii de oameni dau Samsung in judecata

Galaxy Note 7 continua sa aduca mari batai de cap pentru compania Samsung, in Coreea de Sud 2400 de oameni initiind un proces prin care cer daune din cauza problemelor suferite dupa folosirea terminalului. Compania Samsung s-a saturat sa tot ofere compensatii din cauza smartphone-ului pe care l-a lansat ca o bomba cu ceas, iar acum va trebui sa se apere in instanta.

Cele 2400 de persoane cer cate 426 de dolari de la compania Samsung drept despagubiri pentru timpul si banii pierduti din cauza acestui smartphone. Cativa dintre clienti cer deasemenea despagubiri pentru traumele psihice si problemele fizice suferite din cauza Galaxy Note 7, compania Samsung refuzand sa ofere bani clientilor afectati.

Toti acesti clienti cer in total 1.022.400 de dolari de la compania Samsung, o suma mare daca ne gandim ca acordarea ei ar putea motiva alte persoane sa ceara bani. Samsung este intr-o situatie extrem de delicata deoarece o victorie a clientilor ar putea aduce si alte procese in instantele din Coreea de Sud, dar si din alte zone de pe glob.

Aparandu-se in fata acestui proces, compania Samsung a afirmat ca a acordat deja suficiente despagubiri clientilor sai si ca nu este necesar sa mai ofere altele. Atitudinea este de inteles, daca ne gandim la ceea ce ar putea da nastere unei “avalanse” de cereri de compensatii, poate chiar mai mari decat cele pe care le doresc acesti clienti din Coreea de Sud.

“We gave enough compensations and benefits to Note 7 consumers. The damages consumers are claiming are within the range that is endurable.”

galaxy-note-7-proces-samsung-compensatii