Utilizatorii iPhone abuzeaza de politica de returnare a banilor pentru aplicatii

Apple returneaza banii pentru aplicatiile cumparate din AppStore, in anumite conditii desigur, chiar daca acest lucru nu este promovat de companie si nu este usor de facut din Romania. In alte tari, cei de la Apple returneaza usor si in mod frecvent banii pentru aplicatiile cumparate din AppStore, iar unii clienti sunt acuzati ca abuzeaza de acest lucru.

Dezvoltatorii de aplicatii din Coreea de Sud afirma ca foarte multi utilizatori le cumpara aplicatiile si in-app purchase-urile, cerand mai apoi banii inapoi pe ele. Desi ei primesc banii inapoi pe continut, raman totusi cu acesta si il pot folosi in continuare fara ca dezvoltatorii sa poata sterge sau bloca in vreun fel respectivul continut vandut catre clienti.

4 dezvoltatori mari de aplicatii din Coreea de Sud au declarat pentru o publicatie locala ca aceasta practica a devenit una frecventa si ca Apple nu face nimic serios pentru a o bloca. partea si mai ciudata este ca unele companii locale au transformat intr-o afacere acest proces de procurare de continut gratuit prin cererea banilor inapoi dupa achizitie.

Utilizatorii iPhone abuzeaza de politica de returnare a banilor pentru aplicatii

Din moment ce exista business-uri create pentru a profita de acest sistem, este clar ca problema celor de la Apple este extrem de mare in Coreea de Sud, si probabil nu doar acolo. Exista posibilitatea ca si in alte tari sa se intample exact acelasi lucru cu aplicatiile din AppStore, iar cei de la Apple pare deocamdata neputiinciosi.

Apple holds full control in paying refunds on paid for mobile content such as games. It determines whether to give refunds to consumers. But the content developer cannot take part in the process under Apple’s refund policy. Apple does not even provide information about the users who have requested and received the refund, claiming it is to protect consumer rights. For this reason, the developers have no other choice but to manually track down the users and check if they continue to use the charged content they have already received refunds for.

 

Momentan nu exista dovezi ale faptului ca probleme de acest gen exista si in Europa, insa daca afacerile sunt profitabile, nu este greu de crezut ca ele vor fi extinse si aici. Apple returneaza banii pe aplicatii si in-app purchase-uri in multiple randuri si la mai multe ore de la achizitie, Google facand asta doar o data si doar la maxim 2 ore de la achizitie.

aplicatii-abuz-returnare-bani-appstore