Netflix descarca segmentat filmele si serialele TV

Saptamana trecuta v-am spus ca Netflix permite intr-un final descarcarea de filme si seriale TV in iPhone, iPad sau terminalele Android pentru vizualizare offline. Miscarea a fost asteptata de ani si ani de zile de catre utilizatori, iar acum Netflix o ofera pentru toata lumea, insa cu unele schimbari in ceea ce priveste modalitatea de descarcare.

Mai exact, cei de la Netflix au fost nevoiti sa reduca substantial dimensiunea clipurilor video descarcate in aplicatie, iar acest lucru a fost mai usor de facut in Android decat in iOS. Pentru Android, Netflix foloseste un codec video numit VP9, acesta permitand optimizarea substantiala a clipurilor video pentru a avea dimensiuni reduse, insa iOS nu are suport pentru el.

In aceasta idee, in iOS cei de la Netflix impart clipurile video in bucati de 1 – 3 minute care sunt descarcate separat in terminalele noastre. Decizia are la baza faptul ca diverse scene din filme necesita mai multa sau mai putina latime de banta pentru a fi descarcate, asa ca Netflix a decis sa optimizeze separat fiecare parte dintr-un clip video pentru a reduce dimensiunea.

O explicatie foarte complexa aveti mai jos, iar conform celor de la Netflix, in unele cazuri acest sistem reduce si cu pana la 20% spatiul ocupat de catre filme si seriale TV in terminalele mobile. Per total, Netflix incearca sa ofere o experienta excelenta pentru descarcarea de continut multimedia, el fiind acum disponibil si pentru vizualizare online.

„The company’s encoding team also realized that different scenes in different movies require vastly different amounts of data. An action scene with a lot of visual noise contains a lot more visual information than a scenic shot of a blue sky, and animated movies in general are much easier to encode than live-action films. Netflix first started to account for these visual differences last year, when it began to tweak its encoding settings for each and every title […] For its new download option, the company is taking the idea one step further: Instead of changing these settings per title, Netflix is cutting each and every video into one-to-three-minute-long chunks. Computers then analyze the visual complexity of each and every of these clips, and encode with settings that are optimized for its visual complexity.”

netflix-descarcare-separata-video