Prima Pagina Apple Watch Tim Cook: Apple Watch are vanzari record in T3 2016

Tim Cook: Apple Watch are vanzari record in T3 2016

Presedintele Apple anunta vanzari record pentru Apple Watch in aceasta perioada, contrazicand analistii care sugereau un esec rasunator.

Ieri au aparut informatii de la agentia de analiza IDC, care sugerau faptul ca vanzarile Apple Watch au scazut cu 71% in T3 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vorbim despre o reducere radicala a vanzarilor acestui smartwatch, analiza sugerand faptul ca Apple trece printr-o perioada extrem de dificila in momentul de fata.

Conform celor de la IDC, wearable-urile au inregistrat vanzari mult mai mari in T3 2016, toti competitorii companiei Appla avand parte de cresteri in vanzari. In fata acestui studiu, Tim Cook, presedintele companiei Apple, a reactionat, afirmand ca ele ste complet fals si ca vanzarile Apple Watch in T3 2016 au stabilit un nou record pentru companie.

Conform lui Tim Cook, in prima saptamana de a sezonului de sarbatori, Apple Watch a inregistrat un record de vanzari pentru Apple. Mai exact, vanzarile au fost mai bune decat in cazul oricarui alt produs pus in vanzare de catre compania Apple in istoria sa, lucru care spune extrem de multe despre succesul ceasului inteligent.

Conform presedintelui Apple, Apple Watch se anunta a fi cel mai popular produs in perioada sarbatorilor de iarna, fara a oferi totusi dovezi ale afirmatiilor. Pana acum compania Apple a ascuns cifrele de vanzari ale Apple Watch, spunand ca ele i-ar afecta competitivitatea, asa ca toata lumea ar trebui sa creada doar ceea ce afirma cei din Cupertino.

“Our data shows that Apple Watch is doing great and looks to be one of the most popular holiday gifts this year. Sales growth is off the charts. In fact, during the first week of holiday shopping, our sell-through of Apple Watch was greater than any week in the product’s history. And as we expected, we’re on track for the best quarter ever for Apple Watch.”

Ca sa fiu complet sincer, ca analist este extrem de greu sa te increzi exclusiv in ceea ce spun reprezentantii unei companii deoarece adevarul nu este totdeauna in interesul lor. In aceasta idee, pana cand Apple va dezvalui cifrele de vanzari ale Apple Watch, adevarul este undeva la mijloc intre scaderea de 71% si recordul anuntat de catre Tim Cook.

presedinte-apple-tim-cook-apple-watch

 • Viorel Predatorul

  Pentru Tim Cook, Apple înregistrează mereu vânzări record 🙂 Așa să fie…

 • Srb Srb

  Momentan poate fi credibil din moment ce suntem inca in perioada “calda” al noului AW serie 2. Sa vedem dupa Ianuarie/Februarie

 • Viorel Predatorul

  Așa o fi, dar aici avem părerea managementului (subiectivă, pozitivă) vs analiza unei companii de notorietate specializată pe studii de piață (obiectivă, neutră).
  În lipsa unor dovezi palpabile (pe care Apple nu le face publice – guess why?), care dintre cei doi are credibilitate mai mare în afirmații?

 • Srb Srb

  pt mine niciunul…pt mine stiu ca se vand destul de bine acolo unde sunt disponibile…si stiu ca doar cei ce vor asa ceva si nu si-au luat inca prima varianta, au luat acest serie 2…. “destul de bine” nu cred ca reprezinta milioane ci sute de mii

 • Mircea Radulescu

  Adevărul este că l-am ocolit aproape 2 ani, iar de 3 zile mi-am luat unul și sunt foarte mulțumit.

 • Mircea Radulescu

  Vezi că este varianta originală, Seria 1 și Seria 2, deci sunt 3 opțiuni, iar Seria 1 este identic cu 2 doar că nu are gps și protecția la apă.

 • Srb Srb

  corect…dar eu zic ca gps si protectia la apa +bateria sunt un plus mare pt cine nu are inca