6 jocuri Playstation ajung pe iPhone in 2017

Sony a anuntat astazi ca nu mai putin de 6 jocuri pentru Playstation vor fi lansate pentru iPhone, iPad si iPod Touch in cursul anului 2017. Spre deosebire de alte anunturi similare, cei de la Sony au anuntat inclusiv unele din jocurile care urmeaza sa ne fie puse la dispozitie, asa ca stim ceea ce urmeaza sa primim in cursul anului viitor de la companie.

Sony spera ca jocurile sale sa aiba cel putin la fel de mult succes precum Pokemon GO al Nintendo, asa ca ne va aduce titluri precum Everybody’s Golf, PaRappa the Rapper, sau Arc The Lad. Toate aceste titluri sunt mai putin cunoscute pentru utilizatorii europeni sau americani, insa ele sunt foarte populare pentru cei din Asia, piata principala a Sony.

Incasarile celor de la Sony au scazut considerabil in ultimii ani, asa ca urmatorul “teritoriu” pe care compania doreste sa-l cucereasca este piata jocurilor pentru terminale mobile. Vorbim despre o piata de 12.4 miliarde de dolari anual din care Sony vrea sa acapareze o parte, asa cum a facut jocul Pokemon GO, el avand incasari cu mult peste asteptari.

Sony are asteptari foarte mari de la jocurile sale, insa ele trebuie sa aduca functii complet noi si interesante pentru a cuceri utilizatorii. Creatorii Pokemon Go au avut succes multumita stilului de joc nou pe care l-au oferit pentru utilizatori, iar Sony va trebui sa vina cu ceva similar, altfel titlurile sale nu vor avea nici pe departe la fel de mult succes.

“Sony will release as many as six smartphone games in the financial year starting April in the hope of replicating with its own gaming franchises the success of console rival Nintendo Co’s Pokemon GO. The upcoming titles will free up some of Sony’s popular gaming franchises, such as Everybody’s Golf, from PlayStation consoles.”

sony-everybody-gols-ios