Apple Music are 20 de milioane de abonati

Apple Music este unul dintre cele mai mari servicii de streaming audio disponibile in lumea intreaga, el avand acum peste 20 de milioane de abonati. Vorbim despre o crestere de 3 milioane de abonati fata de cifra anuntata de catre compania Apple in luna septembrie, compania Apple adaugand cate 1 milion de abonati lunar.

Aici vorbim despre 20 de milioane de abonati care platesc pentru a folosi Apple Music lunar, numarul fiind injumatatit fata de cel al Spotify, in momentul de fata. Apple Music a fost lansat cu multi ani in urma Spotify si a reusit sa recupereze rapid “teren”, insa este deocamdata foarte departe de a egala SPotify cand vine vorba despre numaruld e abonati.

Laudand Apple Musiv, vicepresedintele Apple, Eddy Cue, a vorbit despre rapperul Chance, care este primul cu album exclusiv digital ce a fost nominalizat la un premiu Grammy. Chance a ajuns in top 10 Billboard doar in baza ascultarilor online inregistrate de catre piesele sale, iar aici vorbim despre o adevarata realizare pentru serviciile de streaming audio.

In anul 2016 Spotify a crescut cu 12 milioane de clienti, in timp ce doar Apple Music a crescut cu 10 milioane de clienti. Vorbim despre o diferenta destul de mica intre cele doua servicii de streaming audio, insa per total, cei de la Spotify au un numar dublu de abonati, acesta fiind in continua crestere in momentul de fata.

“It’s been quite a year. We were thrilled to see that we could take [artists’] passions and drive them all the way to No. 1. Chance the Rapper, who we put on Apple Music exclusively, hit the top 10 on the Billboard charts [based on streams alone], and I can’t recall that being done before.”

apple-music-20-milioane-abonati