Apple Music este oferit gratuit in taxi-uri

Compania Apple va oferi Apple Music gratuit in taxi-uri, in urma unui parteneriat incheiat intre cei din Cupertino si un serviciu de ride-sharing din India numit Ola. Compania de ride-sharing are un serviciu de streaming audio numit Ola Play, iar redarea muzicii din Apple Music urmeaza sa fie facuta prin intermediul sau pentru clientii unora dintre masini.

Ola este cel mai mare serviciu de ride-sharing din India, oferind servicii similare cu cele ale Uber sau Lyft, iar parteneriatul cu Apple Music va genera probabil o crestere in comenzi. Cei de la Uber au incheiat un acord similar cu Spotify in 2014, iar ceea ce a facut acum compania Apple este o reactie perfect normala pentru un concurent al Spotify.

Clientii Ola vor avea posibilitatea de a alege muzica pe care o asculta prin intermediul unei tablete instalate in masinile cu care calatoresc. Mai mult decat atat, ei pot controla si aerul conditionat din habitaclu, pot urmari clipuri video puse la dispozitie de catre Ola, sau pot citi carti digitale in format ebook, deci vorbim despre un serviciu complex.

Acest parteneriat incheiat de catre Apple vine la doar cateva luni dupa ce compania a investit 1 miliard de dolari intr-o companie de ride-sharing din China. Apple pare tot mai interesata sa incheie colaborari cu companii de acest gen, asa ca nu ar fi exlcus sa vedem alte intelegeri incheiate in SUA, sau alte tari de pe planeta.

“Cars were initially built for the driver. But with ride-sharing, the control needs to be there for the passenger, and Ola Play works along that.”

apple-music-taxi