Filme online de la Apple cat inca sunt in cinematografe

Filme online imediat dupa ce apar in cinematografe ar putea fi oferite de catre compania Apple prin iTunes Movie Store in anumite tari, la preturi premium.

Filme online avem deja de la Apple in iTunes Movie Store, pentru anumite tari, nu si Romania, insa in curand oferta urmeaza sa fie cu mult mai bogata. Mai exact, compania Apple vrea sa ofere blockbusterele din cinematografe sub forma de filme online chiar cand acestea inca ruleaza pe marile ecrane, pentru a atrage mai multi clienti la serviciile sale.

V-am spus zilele trecute despre o initiativa similara de a oferi filme online cat inca ele ruleaza in cinematografe, mai exact la 2 saptamani dupa lansarea oficiala. Compania Apple vrea sa faca ceva similar, iar acum este in discutii cu mari studiouri de filme pentru a putea distribui acest continut la scurt timp dupa ce el este oferit in cinematografe.

Apple va oferi filme online pentru inchiriere, cel mai probabil la preturi similare cu cele ale biletelor pe care le percep cinematografele, pentru ca sistemul sa fie acceptat de catre partenerii sai. Zilele trecute se discuta despre un posibil pret de 24 de dolari sau 50 de dolari pentru inchirierea acestor filme, deci o valoare destul de mare pentru orice fel de client.

Filme online de la Apple cat inca sunt in cinematografe

21st Century Fox, Warner Bros si Universal Pictures sunt studiourile de filme cu care Apple ar fi discutat in ultimele saptamani, acestea fiind interesate sa ofere filme online la scurt timp dupa lansarea in cinematografe. Ele sunt dispuse sa faca acest lucru pentru un pret mare, deoarece rata de piratare va creste si banii incasati din cinematografe, sau vanzari digitale ar putea scadea simtitor.

“21st Century Fox Inc., Time Warner Inc.’s Warner Bros. and Comcast Corp.’s Universal Pictures all confirmed over the past week that they are looking to offer high-priced, home-video rentals of new movies shortly after they open in theaters.”

Apple ar vrea sa aiba posibilitatea de a oferi filme online pentru cele mai recente blockbustere chiar in momentul in care are loc lansarea in cinematografe, dar marile studiouri de filme nu sunt inca de acord. La mijloc este piratarea pe care nici macar compania Apple nu o poate bloca, avand in vedere ca filmele pot fi inregistrate din calculataorele pe care sunt vazute.

Practic, principalul lucru care impiedica oferirea de filme online imediat dupa ce apar in cinematografe este piratarea, care nu poate fi oprita indiferent de eforturi. Marile studiouri de filme vor incerca probabil sa ofere unele productii imediat dupa ce apar in cinematografe pentru a vedea ce impact are piratarea asupra incasarilor.

“While Apple encrypts iTunes video files so they can’t easily be duplicated, it’s possible to use a camera to record a movie playing on a TV screen. A leak of picture that’s still in theaters would jeopardize returns for the studios and cinema owners.”

Daca impactul va fi mare, atunci nu vor mai fi oferite filme online, iar lumea va trebui sa mearga in continuare in cinematografe.

filme-online-apple-itunes-cinematograf

3 COMENTARII