Prima Pagina iPhone 6 Apple lupta ca interdictia vanzarii iPhone 6 in China sa fie anulata

Apple lupta ca interdictia vanzarii iPhone 6 in China sa fie anulata

Apple vrea sa anuleze interdictia de vanzare a iPhone 6 in China, avocatii sai aparand in fata unei instante pentru a-i sustine cauza.

iPhone 6 a fost interzis la vanzare in China cu mai bine de 6 luni de zile in urma deoarece terminalul incalca un brevet de inventie al unei companii locale. Shenzhen Baili a reusit sa obtina interdictia vanzarii iPhone 6 in China cu ajutorul unui brevet de inventie propriu, compania Apple luptand pentru a anula aceasta decizie a unei instante din beijing.

In instanta, Shenzhen Baili a reusit sa demonstreze ca al sau smartphone numit Baili 100C este prea similar cu iPhone 6 si a reusit sa convinga instanta sa interzica vanzarea celui din urma. Acum compania Apple sustine ca in realitate, intre cele doua terminale exista 13 diferente importante care ar trebui sa stea la baza anularii acestei hotarari.

Avocatul celor de la Apple a afirmat ca un consumator obisnuit poate face extrem de usor diferenta dintre un iPhone 6 si un Baili 100C cand le vede in magazine. Instanta nu a oferit vreo indicatie cu privire la partea in favoarea careia va decide, insa ea isi va anunta hotararea in perioada urmatoare, ea fiind una extrem de importanta.

Aceasta hotarare fie va da castig de cauza celor de la Apple, fie le va respinge pretentiile si ar putea extinde interdictia al iPhone 6S. Digione, compania care a cumparat Shenzhen Baili inainte de a intrat in faliment, a cerut extinderea interdictiei initiale si la iPhone 6S, care are un design identic cu cel al iPhone 6, deci teoretic exista o baza legala.

“Tech giant Apple argued in a Beijing court on Wednesday that its iPhone 6 and iPhone 6 Plus mobile designs do not copy a Chinese product and should be allowed to be sold on the Chinese mainland. On May 10, the Beijing Intellectual Property Office halted sales of the iPhone 6 and iPhone 6 Plus because it was believed that the Apple mobile phone models infringed the design patent of a Chinese cell phone model called 100C, produced by Shenzhen Baili Marketing Service Co.”

Shenzhen Baili este singura companie care a reusit sa obtina o interdictie de vanzare petnru vreun iPhone al companiei Apple, insa ea ar putea fi anulata in curand.

baili-c100-interdictie-iphone-6

 

 • sorin

  Nu-mi vine sa cred – Apple a copiat un telefon obscur chinezesc ?
  Pai iPhone 6 seamana mult mai mult cu chinezaria , decat semana Galaxy S1 cu iPhone 3GS . In cazul ala Apple a reusit sa demonstreze doar vreo trei chestii copiate , acum cauta diferentele .
  Jalnic Apple ! Jalnic Ive ! Sa ajungi sa copiezi telefoane chinezesti !

 • Chinezii aia au inregistrat brevetul in martie 2014, dupa ce au aparut primele schite cu iPhone 6 😉

 • zzzzzz

  Adevarat

 • Pentru ca au fost furate schitele din fabricile Foxconn, Pegatron, etc, asa cum se intampla anual.

 • Mircea

  Inteleg ca au fost furate din fabrici, dar inainte sa ajunga in fabrici, au fost la Apple. Cum e gata ceva, inregistrezi.
  Ca si idee, nu mi se pare ca seamana oricum.

 • sorin

  Schite si concepte . Avea Apple un brevet la ora aia ? Nu ! In martie nimeni , probabil nici Apple nu stia care va fi forma finala a unui telefon ce avea sa apara in septembrie .
  Vezi ca nici macar Apple nu pedaleaza pe niste prezumtive schite . E ridicol . Asa putem spune ca chinezii aveau schite din 2013 , pt telefonul lor .

 • Viorel Preda

  Zaone, ca să fim sinceri, schițele de design nu stau în fabrică, la dispoziția unora care le pot fura. Schițele alea stau în “laboratorul” de design din Cupertino, și sunt transmise către fabrică în ultimul moment, dar prin canale securizate.
  În plus, trebuie să fie un cerc de oameni extrem de restrâns care să aibă acces la prototipurile schițelor. Asta ține de Controlul Intern al companiei, și sunt ferm convins că Apple are un sistem de control intern care nu permite scurgeri de informații de genul ăsta.