Apple lupta ca interdictia vanzarii iPhone 6 in China sa fie anulata

Apple vrea sa anuleze interdictia de vanzare a iPhone 6 in China, avocatii sai aparand in fata unei instante pentru a-i sustine cauza.

iPhone 6 a fost interzis la vanzare in China cu mai bine de 6 luni de zile in urma deoarece terminalul incalca un brevet de inventie al unei companii locale. Shenzhen Baili a reusit sa obtina interdictia vanzarii iPhone 6 in China cu ajutorul unui brevet de inventie propriu, compania Apple luptand pentru a anula aceasta decizie a unei instante din beijing.

In instanta, Shenzhen Baili a reusit sa demonstreze ca al sau smartphone numit Baili 100C este prea similar cu iPhone 6 si a reusit sa convinga instanta sa interzica vanzarea celui din urma. Acum compania Apple sustine ca in realitate, intre cele doua terminale exista 13 diferente importante care ar trebui sa stea la baza anularii acestei hotarari.

Avocatul celor de la Apple a afirmat ca un consumator obisnuit poate face extrem de usor diferenta dintre un iPhone 6 si un Baili 100C cand le vede in magazine. Instanta nu a oferit vreo indicatie cu privire la partea in favoarea careia va decide, insa ea isi va anunta hotararea in perioada urmatoare, ea fiind una extrem de importanta.

Aceasta hotarare fie va da castig de cauza celor de la Apple, fie le va respinge pretentiile si ar putea extinde interdictia al iPhone 6S. Digione, compania care a cumparat Shenzhen Baili inainte de a intrat in faliment, a cerut extinderea interdictiei initiale si la iPhone 6S, care are un design identic cu cel al iPhone 6, deci teoretic exista o baza legala.

“Tech giant Apple argued in a Beijing court on Wednesday that its iPhone 6 and iPhone 6 Plus mobile designs do not copy a Chinese product and should be allowed to be sold on the Chinese mainland. On May 10, the Beijing Intellectual Property Office halted sales of the iPhone 6 and iPhone 6 Plus because it was believed that the Apple mobile phone models infringed the design patent of a Chinese cell phone model called 100C, produced by Shenzhen Baili Marketing Service Co.”

Shenzhen Baili este singura companie care a reusit sa obtina o interdictie de vanzare petnru vreun iPhone al companiei Apple, insa ea ar putea fi anulata in curand.

baili-c100-interdictie-iphone-6