Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 a generat o crestere substantiala a vanzarilor iPhone

iPhone 7 a generat o crestere substantiala a vanzarilor iPhone

iPhone 7 a fost "motorul" succesului Apple in toamna anului 2016, el fiind cel mai bine vandut smartphone in ultimele trei luni incheiate in octombrie.

Lansarea iPhone 7 a ajutat compania Apple sa isi creasca substantial vanzarile iPhone in mai toate regiunile de pe glob in care isi vinde produsele. Exceptand Germania si China, vanzarile iPhone au crescut in toate zonele importante pentru compania Apple si restul producatorilor de smartphone-uri, asta desi vanzarile totale au scazut in T3 2016 fata de T3 2015.

Datele de mai jos sunt furnizate de catre cei de la Kantar, iar conform lor in Germania vanzarile iPhone au scazut cu 2.7% in T3 2016 fata de T3 2015. O scadere dubla a vanzarilor iPhone a fost inregistrata in China, acolo compania Apple avand probleme si mai mari in a-si vinde terminalele iphone, concurenta producatorilor locali fiind cea mai mare problema.

Pe de alta parte, in Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Japonia, Australia si SUA, vanzarile au crescut in linie pentru compania Apple, spre uimirea multora. In cele mai importante 5 tari europene, cota de piata a iOS a crescut cu 1.4 procente in T3 2016 ajungand la 21.2%, desigur cu mult mai mica decat cea inregistrata de catre Android.

iPhone 7 a generat o crestere substantiala a vanzarilor iPhone

La baza acestui succes neasteptat sta, conform analistilor, iPhone 7, terminalul reusind sa aduca mai multi clienti in magazinele Apple si cele ale partenerilor. Smartphone-ul a avut parte de o lansare mai buna decat cea a predecesorului sau, iar asta desi stocurile au fost mult mai mici, iar iPhone 7 Plus inca este aproape imposibil de cumparat.

“iThe lack of the headphone jack has proved to be a non-issue for US iPhone consumers, as iPhone 7 was the top selling device in the three months ending October 2016, achieving 10.6% of smartphone sales, despite not being available for the full three month period. iPhone 7 Plus was the 4th best-selling device at 5.3%, behind the iPhone 6s and Samsung Galaxy S7.”

Conform celor de la Kantar, iPhone 7 a fost cel mai bine vandut smartphone in cele 3 luni incheiate in octombrie 2016, insumand de unul singur doar 10.6% din vanzarile totale. Vorbim aici despre un smartphone disponibile pentru doar 1.5 luni pe piata, el reusind sa intreaca orice alt competitor, iPhone 6S fiind pe locul 2 in top 5, Samsung Galaxy S7 pe 3 si iPhone 7 Plus pe locul 4.

Acestea fiind spuse, Apple a avut vanzari cu adevarat spectaculoase pentru iPhone 7.

iphone-crestere-vanzari

 • iulian75

  Eu cred ca IOS are o cota de piața destul de mare, având in vedere ca este sistemul de operare al unui singur producător de smartphone-uri. Ia gândește-te cum ar fi dacă fiecare producător de smartphone-URI ar avea propriul sistem de operare. Atunci am avea o evaluare corecta de adopție a fiecărui sistem de operare.

 • Srb Srb

  era si normal si am si zis, dar am mai zis sa vedem vanzarile iphone dupa februarie/martie

 • Srb Srb

  corect, pai BADA os ala nu ar fi avut nicio sansa…cred ca si windows mobile ar fi peste

 • Mr. Tambourine Man

  Ce contează pentru Apple cota când ei încasează 91% din profit? Până când credeți că își mai permit micii producători să vândă în pierdere doar pentru a-și asigura o cotă pe piața mobilelor?

 • Srb Srb

  yep 😀

 • Srb Srb

  New Samsung S7 black colour “The new color will be exclusive to 128GB models of the handset” HAHHAHAHHHHAAaaa

 • sorin

  Da, cam 12% , poate mai putin .

 • sorin

  Ce legatura are cu subiectul ? Si acum cand esti pe moarte , nu te poti debarasa de trolling !

 • Srb Srb

  imi place ca esti papagal si ma urmezi in comentarii off topic

 • sorin

  Nu stiu cum toti vand in pierdere de 5-6 ani si nici unul nu da faliment .
  Sunt zeci de producatori chinezi cu telefoane superbe la 150-400 $, care cred ca nici nu sunt luati in calcul in statisticile astea – si vand, nu gluma .
  Si nu ma refer aici la marci consascrate gen Xiaomi, Oppo, OnePlus ci la marci gen Vivo, Blu, Elephone, Ulephone care fac telefoane de calitate care pot concura oricand cu iPhone 6, SE sau altele de la Samsung , LG, HTC .
  In afara de Xiaomi care face profit din alte chestii , toti ceilalti se bazeaza pe telefoane pt profit – si il fac.
  Dar “analisitii ” se uita doar la Apple , Samsung si inca vreo 3-4 producatori .