iPhone 7 a generat o crestere substantiala a vanzarilor iPhone

iPhone 7 a fost "motorul" succesului Apple in toamna anului 2016, el fiind cel mai bine vandut smartphone in ultimele trei luni incheiate in octombrie.

Lansarea iPhone 7 a ajutat compania Apple sa isi creasca substantial vanzarile iPhone in mai toate regiunile de pe glob in care isi vinde produsele. Exceptand Germania si China, vanzarile iPhone au crescut in toate zonele importante pentru compania Apple si restul producatorilor de smartphone-uri, asta desi vanzarile totale au scazut in T3 2016 fata de T3 2015.

Datele de mai jos sunt furnizate de catre cei de la Kantar, iar conform lor in Germania vanzarile iPhone au scazut cu 2.7% in T3 2016 fata de T3 2015. O scadere dubla a vanzarilor iPhone a fost inregistrata in China, acolo compania Apple avand probleme si mai mari in a-si vinde terminalele iphone, concurenta producatorilor locali fiind cea mai mare problema.

Pe de alta parte, in Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Japonia, Australia si SUA, vanzarile au crescut in linie pentru compania Apple, spre uimirea multora. In cele mai importante 5 tari europene, cota de piata a iOS a crescut cu 1.4 procente in T3 2016 ajungand la 21.2%, desigur cu mult mai mica decat cea inregistrata de catre Android.

iPhone 7 a generat o crestere substantiala a vanzarilor iPhone

La baza acestui succes neasteptat sta, conform analistilor, iPhone 7, terminalul reusind sa aduca mai multi clienti in magazinele Apple si cele ale partenerilor. Smartphone-ul a avut parte de o lansare mai buna decat cea a predecesorului sau, iar asta desi stocurile au fost mult mai mici, iar iPhone 7 Plus inca este aproape imposibil de cumparat.

“iThe lack of the headphone jack has proved to be a non-issue for US iPhone consumers, as iPhone 7 was the top selling device in the three months ending October 2016, achieving 10.6% of smartphone sales, despite not being available for the full three month period. iPhone 7 Plus was the 4th best-selling device at 5.3%, behind the iPhone 6s and Samsung Galaxy S7.”

Conform celor de la Kantar, iPhone 7 a fost cel mai bine vandut smartphone in cele 3 luni incheiate in octombrie 2016, insumand de unul singur doar 10.6% din vanzarile totale. Vorbim aici despre un smartphone disponibile pentru doar 1.5 luni pe piata, el reusind sa intreaca orice alt competitor, iPhone 6S fiind pe locul 2 in top 5, Samsung Galaxy S7 pe 3 si iPhone 7 Plus pe locul 4.

Acestea fiind spuse, Apple a avut vanzari cu adevarat spectaculoase pentru iPhone 7.

iphone-crestere-vanzari