Cortana ajunge si pe dispozitive ce nu ruleaza Windows

Cortana este asistentul personal inteligent dezvoltat de catre compania Microsoft pentru sistemul de operare Windows, platforma fiind oferita exclusiv utilizatorilor acestui sistem. Incepand din toamna aceasta, cei de la Microsoft au luat decizia de a extinde disponibilitatea Cortana si la alte produse terte, primul de acest gen fiind pregatit pentru lansare de catre cei de la Harman Kardon, iar in clipul video de mai jos il puteti vedea.

Aceasta este prima demonstratie a modului in care Cortana poate ajunge pe dispozitive terte, ea permitandu-le dezvoltatorilor si producatorilor de gadget-uri sa-i ofere functionalitatea si in afara Windows. Cei de la Microsoft ofera o serie de kit-uri software care sunt disponibile intr-o versiune beta deocamdata, ele permitand implementarea Cortana intr-o varietate de gadget-uri.

Curajul celor de la Microsoft este demn de toata lauda, ei avand la fel de multa incredere precum Google ca asistentul personal poate fi dorit de catre multa lume. Prin aceasta initiativa a Microsoft, producatori precum Harman Kardon pot oferi functionalitatea unui Amazon Echo, sau Google Home, fara a dezvolta si un asistent personal propriu.

Practic, Microsoft va genera mai multa concurenta in piata gadget-urilor care pot controla casele, sau poate ajuta asistentul sa ajunga inclusiv in viitoare masini. Ca sa fiu sincer, ma bucur sa vad ca Microsoft are curajul de a oferi si altora acces la Cortana, insa nu va ganditi ca Apple va face vreodata acelasi lucru pentru Siri.