iOS 10.2 – pastreaza setarile camerei pe iPhone

iOS 10.2 are o functie care mentine setarile aplicatiei Camera chiar si dupa inchiderea din fundal, astfel ca nu trebuie sa le schimbam la fiecare deschidere.

iOS 10.2 vine cu o functionalitate extrem de importanta pentru aplicatia Camera dedicata iPhone si iPad, ea ajutandu-ne sa imbunatatim experienta de a face poze sau clipuri video. Vorbesc despre o optiune disponibila acum in aplicatia de configurari a iPhone, iPad si iPod Touch, ea modificand functionalitatea aplicatiei Camera din iOS 10.2.

Mai exact, in Settings > Photos & Camera > Preserve Settings, Configurari > Poze si Camera > Mentinere setari, veti gasi trei optiuni extrem de importante. Toate dintre ele sunt gandite pentru a pastra neschimbate anumite setari ale camerei chiar si dupa ce aplicatia este inchisa complet din fundal, asa cum ar fi si complet normal.

Prima dintre ele permite salvarea ultimului modul folosit in aplicatia Camera, adica cel pentru a face poze, clipuri video, panorame, etc. A doua permite salvarea ultimulul filtru foto folosit pentru a inregistra poze, in timp ce ultima setare permite salvarea optiunii alese pentru Live Photo, adica daca setarea ramane activa sau inactiva la redeschidere.

Aceasta functionalitate exista de ani si ani de zile in alte terminale mobile, insa compania Apple s-a gandit sa o implementeze abia acum pentru aplicatia Camera. Cu ajutorul sau putem face mai rapid poze si ne putem scuti de activarea sau dezactivarea anumitor setari de fiecare data cand folosim aplicatia Camera din iOS 10.2.

ios-10-2-setari-camera-iphone-ipad