Ce a discutat Tim Cook cu Donald Trump ?

Ieri Donald Trump i-a chemat la Trump Tower din New York pe titanii industriei din Silicon Valley pentru o intalnire menita sa puna bazele colaborarii din urmatorii 4 ani. Tim Cook, presedinti ai Microsoft, Google, Amazon, Tesla, Oracle si ai multor altor companii importante au fost prezenti, iar in clipul video de mai jos puteti vedea cum au decurs discutiile.

Subiectele de discutie au avut in centru imigrarea, crearea de locuri de munca, China, repatrierea banilor din conturile straine si fabricarea de produse in SUA. Trump i-a laudat pe liderii marilor companii americane pentru ceea ce fac si locurile de munca pe care le creeaza, spunandu-le ca usa sa este mereu deschisa daca ei doresc sa discute cu el.

Desi Donald Trump i-a criticat pe majoritatea presedintilor prezenti la aceasta intalnire si a avut dispute publice cu unii, el a declarat ca este onorat ca se afla in prezenta lor. Mai mult decat atat, Trump a afirmat ca el este acolo pentru a-i ajuta pe ei sa-si tina companiile profitabile si in schimb sa creeze mai multe locuri de munca pentru americani.

“Anything we can do to help this go along, we’ll be there for you. You’ll call my people, you’ll call me. It doesn’t make any difference. “We have no formal chain of command around here.”

intalnire-donald-trump

Puteti vedea in imaginea de mai sus cum au fost asezati presedintii de companii la masa de discutii, Tim Cook avand un loc rezervat la un scaun distanta de Donald Trump. Acest lucru sugereaza importanta presedintelui companiei Apple in toata aceasta discutie, el stand langa Peter Thiel, unul dintre oamenii principali din echipa de tranzitie a lui Tim Cook.

“I’m here to help you folks do well. And you’re doing well right now and I’m very honored by the bounce. They’re all talking about the bounce. So right now everybody in this room has to like me — at least a little bit — but we’re going to try and have that bounce continue.”

Revenind la discutii, Tim Cook a explicat ca are un plan care va reduce substantial taxele aplicate pentru profitul generat de catre companii in ideea de a le convinge sa-si repatrieze banii din strainatate. Trump nu a oferit detalii, insa a spus si ca va gandi legi care sa le permita companiilor sa faca mai usor comert cu diverse zone de pe glob.

“They’re going to do fair trade deals. They’re going to make it easier for you to trade across borders, because there are a lot of restrictions, a lot of problems. If you have any ideas on that, that would be great.”

Per total, intalnirea dintre Trump si presedintii companiilor americane a durat nu mai putin de 2 ore si a avut discutii productive, insa ramane de vazut ce pareri au si ceilalti oameni prezenti acolo.