Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – incarcare wireless confirmata de partenerii Apple

iPhone 8 – incarcare wireless confirmata de partenerii Apple

iPhone 8 va avea incarcare wireless, iar doi parteneri ai companiei Apple au confirmat colaborarea privind dezvoltarea acestui sistem.

iPhone 8 cu incarcare wireless a fost zvonit in repetate randuri de catre publicatii care au informatii de la diversi parteneir ai companiei Apple, sau chiar de la americani. Ei bine astazi vedem un nou indiciu in acest sens, insa nu vorbim despre informatii privind ceea ce dezvolta Apple, ci privind cum colaboreaza partenerii sai intre ei.

Apple a cumparat acum ceva vreme o companie numita Energous, ea dezvoltand sisteme de incarcare wireless, acum sub “umbrela” Apple. Energous a acceptat o investitie de 10 milioane de dolari de la Dialog Semiconductor, o companie pentru care trei sferturi dintre incasari sunt generate de contractele pe care le are cu cei de la Apple.

Dialog si Energous au intrat intr-un parteneriat pentru a dezvolta sisteme de incarcare wireless, iar acum se crede ca ele o fac special pentru iPhone 8. Intr-o declaratie data recent, presedintele Energous a afirmat ca toate operatiunile privind productia de chip-uri vor fi mutate la Dialog in urmatoarele 90 de zile.

iPhone 8 – incarcare wireless confirmata de partenerii Apple

Avand in vedere ca Apple detine Energous, este clar ca Apple vrea ca Dialog sa produca viitoare chip-uri pentru incarcare wireless, cel mai probabil dedicate iPhone 8. Stim deja ca iPhone 8 va avea o carcasa din sticla, iar un chip pentru incarcare wireless s-ar potrivi perfect intr-un asemenea mediu pentru a facilita incarcarea terminalelor fara a mai folosi vreun cablu.

“We’re actually transferring all of our silicon operations to Dialog. All the Energous technology will be sold under the Dialog branding and all sales orders will be going through Dialog. It’ll take us about 90 days to do all that.”

Problema in momentul de fata sta in faptul ca zvonurile recente privind iPhone 8 sugerau faptul ca sistemul de incarcare wireless nu va fi grozav. Mai exact, iPhone 8 ar urma sa se incarce fara fir, dar plasat pe un pad de incarcare, adica diferenta fata de icnarcarea prin cablu ar fi minima si nu ar merita investitia intr-un pad de incarcare.

Cei de la Energous au dezvoltat un sistem de incarcare wireless la distanta, iar altii cred ca acesta va ajunge in iPhone 8. Acum nu stim sigur ce fel de incarcare wireless vrea sa ofere compania Apple, insa este clar ca vom avea un sistem de incarcare disponibil anul viitor.

iphone-8-ecran-panou-frontal

 • Visan Teodor

  Încărcarea fără fir,chiar dacă este necesara plasarea telefonului pe un pad, e de bun augur.Dacă,totuși, Apple și partenerii ei vor reuși sa sfideze legile fizicii și vor ofeti incarcare la distanta, atunci cred ca vom putea vorbi de o adevărată revoluție tehnologica.Referitor la Iphone-ul din poza,pare interesant dar oare cat de comod ar fi de folosit?

 • Nu foarte :))

 • bastanov

  Urat cel din poza…. As vrea ca iphone 8 sa fie mai patratos… Nu tot rotund, ca de 3 ani tot asa il avem numa iphone 6 in 3 ani

 • Liviu

  se poate face excitatea particulelor din baterie prin wireless . conceptul acum are dimensiuni mari , la ce am si folosesc eu la munca , oricum in acest device al meu am si comunicare HF si LF prin radio si wireless . se poate doar sa reuseasca

 • Visan Teodor

  Ar fi interesant sa poți alege,de exemplu,sa fie full screen in anumite aplicații, în consum multimedia,bla…iar în rest sa ai un iphone”clasic” sa spunem.

 • Srb Srb

  din ce spun altii, nu exista si nu va exista niciodata(adica nici peste 500 ani) incarcare de la distanta !

 • Srb Srb

  NU SE POATE CONFORM CE SPUNEa CINEVA PE AICI…ESTE IMPOSIBIL si nu va exista asa ceva NICIODATA (poate peste 500 ani?) chiar asa nu ai fizica elementara de pe vremea dacilor ?!

 • Srb Srb

  ESTE UN TOTAL BS aceste zvonuri cu incarcare de la distanta (ceea ce au prezentat cei de la Energous este regizat, nu exista, este fake)..fie ea si de la cativa cm ! Am citit fizica de acum 100 ani de pe vremea dacilor si nu va exista asa ceva niciodata (poate peste 500 ani).

 • Srb Srb

  Putin OFF topic: cei ce aveti noile Macbook pro, instalati ultima versiune de macOS. Eu ajung acum doar cu safari si la 10h de usage ! consumul fiind redus fata de versiunea precedenta

 • Visan Teodor

  Încărcarea la distanta e posibila,dar condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească implementarea unei asemenea tehnologii nu pot fi respectate cu gradul de cunoaștere actual.

 • Srb Srb

  deci este imposibila fara sa faci daune..deci nu va ajunge nici peste 500 ani

 • Srb Srb

  nu va fi asa.

 • Visan Teodor

  Eu nu prea am cum sa o creez pt ca nu lucrez în domeniul:).Dacă e posibil, nu spun ca nu mi-ar place sa existe.

 • Viorel Preda

  Exact Teo!!! Ai scris esentialul, pe care multi refuza sa il recunoasca: incarcarea la distanta este posibila, dar nu este fezabila (aduce probleme de sanatate, nu este eficienta energetic, etc).
  Ai punctat un al doilea aspect, cel al cunoasterii actuale: in prezent, asa cum intelegem fenomenele fizice, incarcarea la distanta in conditii de siguranta pentru om este o utopie.

 • Liviu

  totusi de ce miai sters commentul pt srb?

 • Ia reciteste-l si vezi ce injuraturi ai scris pe acolo, poate-l refaci.

 • Liviu

  ti se pare ca am exagerat ? daca omu’ e in lipsa de ce se intampla in ziua de azi ar trebui sa taca