iPhone 8 – incarcare wireless confirmata de partenerii Apple

iPhone 8 va avea incarcare wireless, iar doi parteneri ai companiei Apple au confirmat colaborarea privind dezvoltarea acestui sistem.

iPhone 8 cu incarcare wireless a fost zvonit in repetate randuri de catre publicatii care au informatii de la diversi parteneir ai companiei Apple, sau chiar de la americani. Ei bine astazi vedem un nou indiciu in acest sens, insa nu vorbim despre informatii privind ceea ce dezvolta Apple, ci privind cum colaboreaza partenerii sai intre ei.

Apple a cumparat acum ceva vreme o companie numita Energous, ea dezvoltand sisteme de incarcare wireless, acum sub “umbrela” Apple. Energous a acceptat o investitie de 10 milioane de dolari de la Dialog Semiconductor, o companie pentru care trei sferturi dintre incasari sunt generate de contractele pe care le are cu cei de la Apple.

Dialog si Energous au intrat intr-un parteneriat pentru a dezvolta sisteme de incarcare wireless, iar acum se crede ca ele o fac special pentru iPhone 8. Intr-o declaratie data recent, presedintele Energous a afirmat ca toate operatiunile privind productia de chip-uri vor fi mutate la Dialog in urmatoarele 90 de zile.

iPhone 8 – incarcare wireless confirmata de partenerii Apple

Avand in vedere ca Apple detine Energous, este clar ca Apple vrea ca Dialog sa produca viitoare chip-uri pentru incarcare wireless, cel mai probabil dedicate iPhone 8. Stim deja ca iPhone 8 va avea o carcasa din sticla, iar un chip pentru incarcare wireless s-ar potrivi perfect intr-un asemenea mediu pentru a facilita incarcarea terminalelor fara a mai folosi vreun cablu.

“We’re actually transferring all of our silicon operations to Dialog. All the Energous technology will be sold under the Dialog branding and all sales orders will be going through Dialog. It’ll take us about 90 days to do all that.”

Problema in momentul de fata sta in faptul ca zvonurile recente privind iPhone 8 sugerau faptul ca sistemul de incarcare wireless nu va fi grozav. Mai exact, iPhone 8 ar urma sa se incarce fara fir, dar plasat pe un pad de incarcare, adica diferenta fata de icnarcarea prin cablu ar fi minima si nu ar merita investitia intr-un pad de incarcare.

Cei de la Energous au dezvoltat un sistem de incarcare wireless la distanta, iar altii cred ca acesta va ajunge in iPhone 8. Acum nu stim sigur ce fel de incarcare wireless vrea sa ofere compania Apple, insa este clar ca vom avea un sistem de incarcare disponibil anul viitor.

iphone-8-ecran-panou-frontal