iPhone 8 ar putea avea ecran AMOLED flexibil

iPhone 8 va avea un ecran AMOLED flexibil conform celor mai recente informatii venite de la partenerii asiatici ai companiei Apple, schimbarea fiind una radicala.

iPhone 8 va veni cu mari inovatii din partea companiei Apple, sau cel putin asta se tot anunta din diverse surse apropiate companiei americane in ultimele luni. Am aflat in repetate randuri ca iPhone 8 va avea un design nou, insa acum aflam si ca el nu va avea un ecran OLED simplu, ci un AMOLED flexibil, cel mai probabil usor curbat spre exteriorul carcasei.

Detalii foarte multe cu privire la acest ecran AMOLED flexibil pentru iPhone 8 nu se cunosc, insa partenerii Apple se pregatesc pentru a produce aceasta componenta in cantitati colosale. Conform celor de la IHS, cererea de ecrane AMOLED flexibile urmeaza sa creasca cu pana la 135% in cursul anului 2017 fata de anul 2016, deci mai mult decat dublu fata de acum.

iPhone 8 urmeaza sa fie unul dintre smartphone-urile noi care vor folosi cantitati foarte mari de ecrane AMOLED flexibile in 2017, productia acestui tip de ecran urmand a insuma 20% din totalul productiei globale. Compania Apple ar trebui sa lanseze iPhone 8 pe pietele globale in toamna anului viitor, iar pana atunci productia de ecrane AMOLED flexibile ar trebui sa creasca serios.

iPhone 8 ar putea avea ecran AMOLED flexibil

In ceea ce priveste companiile de la care Apple ar putea cumpara ecrane AMOLED flexibile, deocamdata Samsung este singur care poate acoperi cererea mare a americanilor. Desi cei de la Apple au colaboreaza acum cu Japan Display, LG Display si Sharp, niciuna nu poate produce suficient de multe ecrane de acest gen in 2017.

“Apple is expected to launch its new iPhone using flexible AMOLED display in 2017, which would dramatically drive up expected demand for flexible AMOLED panels, IHS indicated. Flexible AMOLEDs are expected to comprise 20% of total OLED display unit shipments in 2017.”

Din cauza faptului ca Apple nu poate cumpara suficient de multe ecrane AMOLED pentru iPhone 8, numarul de cantitati initiale va fi foarte mic. In aceasta idee, Apple ar dori sa lanseze inclusiv doua modele mai ieftine ale iPhone 7S pentru a oferi mai multe optiuni clientilor, deoarece iPhone 8 va fi disponibil in cantitati mai mici chiar si decat iPhone 8 jet black.

Acestea fiind spuse, Apple se pregateste pentru un iPhone 8 cu ecran AMOLED flexibil, iar asta ne spune ca urmeaza sa avem parte d eo schimbare foarte interesanta pentru seria iPhone.

iphone-8-ecran-amoled-flexibil