Prima Pagina jailbreak Prometheus face downgrade de iOS pe iPhone si iPad

Prometheus face downgrade de iOS pe iPhone si iPad

Prometheus poate face downgrade de iOS pe iPhone, iPad si iPod Touch pe terminalele care au disponibil un jailbreak facut in prealabil de catre utilizator.

Prometheus este un nou program care se afla in proces de dezvoltare si care ne va permite sa facem downgrade de iOS pe iPhone si iPad dupa bunul nostru plac. Aceasta urmeaza sa fie prima solutie reala de downgrade pentru iOS lansata in ultimii ani, Prometheus urmand a functiona cu aproape toate iDevice-urile care au chip de 64 biti, cel putin la inceput.

Prometheus se foloseste de o vulnerabilitate existenta in sistemul de operare iOS si ne permite sa instalam o versiune a sistemului de operare chiar daca ea nu mai este semnata de catre Apple. Prometheus foloseste deasemenea un nou tip de SHSH-uri numite .shsh2, deci daca ati salvat vreun SHSH pana acum, el este inutil cu acest viitor program.

In clipul video de mai jos aveti o explicatie detaliata privind folosirea Prometheus in OS X, insa programul este acum disponibil inclusiv pentru Windows sau Linux. Pentru ca Prometheus sa functioneze, este necesar ca terminalul sa aiba deja jailbreak, deci doar cei care inca mai ruleaza iOS 9.x se pot folosi de el pentru a salva SHSH-uri, dar numai pentru versiunile iOS 10.1, iOS 10.1.1 sau iOS 10.2.

Prometheus face downgrade de iOS pe iPhone si iPad

Existenta unui jailbreak activ nu este singura cerinta pentru ca Prometheus sa functioenze, programul avand nevoie si de o anumita variabila activata in terminale. Mai exact, este necesar ca prin jailbreak sa fi fost activata variabila tfp0, sau host_get_special_port, iar din pacate nu toate terminalele cu jailbreak o au, desi iOS 9.1 o activeaza, iar metoda aceasta de repornire a iOS 9.3.3 face acelasi lucru.

Desi Prometheus poate salva acum fisiere .shsh2 pentru utilizatori pentru iOS 10, doar daca au jailbreak, este greu de spus daca restore-ul va mai fi posibil si fara jailbreak. Intreaga procedura a Prometheus are la baza existenta unui jailbreak pe terminalele utilizatorilor, lucru care o face in cea mai mare parte inutila in momentul de fata, dar nu si in viitor.

Ca sa fiu complet sincer, nu stiu daca Prometheus isi va atinge vreodata adevaratul potential din cauza limitarilor care exista in momentul de fata, dar solutia trebuie avuta in vedere. Din aceasta pagina puteti descarca Prometheus pentru Windows, Linux sau OS X, insa daca nu aveti iOS 9.x si jailbreak, nu o veti putea folosi.

prometheus-downgrade-ios-iphone-ipad

 • potato

  Dacă asta e adevărat,sper sa aibă succes ca vreau să-mi pun iOS 8 pe iPhone 6 plusu meu ca sa meargă ca pe vremuri

 • Alex S.

  Da doamne, vrb aia !!!
  Ar fi Superb !!! 😁

 • Alex S.

  Sa fim liberi sa alegem ce OS vrem !!! Nu sa ne bage pe gat ei toate testele lor de rahat !!!

 • IAdi

  hm … poate asa mai am vreo sansa sa-mi folosesc IPad 3-ul de care efectiv si-au batut joc cu iOS 9

 • Csi02

  @ IAdi eu pe ipad 3 am rămas și acum 7.1 😉
  Merge impecabil chiar cu JB

 • B06DAN

  Si eu am ipad 3 cu ios 9 si l-am aruncat in sertar. Este inutilizabil. Si-au batut joc de el si de noi.

 • iPad 3 a mers prost de la bun inceput, hardware slab pentru rezolutia mare.

 • askforme

  Dintre toate găinăriile și măgăriile care le face Apple….de departe cea mai mare este faptul ca nu te lasă sa îți alegi ce iOS vrei sa folosești pe terminalul tău CUMPĂRAT și bine-nțeles proprietatea ta. Poate e cineva mai citit pe aici și își da o părere…credeți ca se va schimba in viitorul apropiat strategia asta la Apple ?

 • Nu trebuie sa fii “citit” ca sa iti dai seama ca asta nu se va schimba vreodata.

 • Iulian

  Degeaba o sa pui 8, o sa te forteze celelalte aplicatii sa ai minim 9…asa a fost mereu, si asa va ramane cat timp esti “client” Apple

 • askforme

  Da într-adevăr asta e a doua problema….cu fortatul din partea aplicațiilor sa ai un anume iOS. Asta e Apple.

 • IAdi

  Bine ai făcut! Trebuie sa stii cand sa te opresti 🙂

 • BogdanTam

  la fel ca iPadul originar