Downgrade iOS 9.3.5 demonstrat cu Prometheus

iOS 9.3.5 downgrade este demonstrat cu un software numit Prometheus, solutia functionand pe un terminal iPhone 5S cu chip de 64 biti.

Cu doar cateva zile inainte de lansarea iPhone 7, iata ca vedem ceea ce ar putea fi o lovitura puternica pentru compania Apple, mai exact o posibila solutie de downgrade. In clipul video de mai jos puteti vedea cum este facut downgrade iOS 9.3.5 la iOS 9.3.2, lucru care in mod normal nu ar trebui sa fie posibil sub vreo forma sau alta.

Un terminal iPhone 5S trece prin aceasta procedura de downgrade de la iOS 9.3.5 la iOS 9.3.2 si vorbim despre un dispozitiv cu chip de 64 biti al celor de la Apple. Prometheus se numeste software-ul folosit pentru a face acest downgrade, insa creatorul sau nu a dezvaluit secretul din spatele unei proceduri care ar trebui sa fie imposibila de realizat.

Deocamdata nimeni nu stie daca aceasta proedura de downgrade iOS 9.3.5 la iOS 9.3.2 este 100% adevarata, insa daca totul este real, atunci vorbim despre o foarte mare realizare. Pentru a face downgrade, Prometheus foloseste sistemul APTicker, SHSH, iar creatorul sau spune ca este compatibil DOAR cu terminalele de 64 biti.

 

iOS 9.3.5 la iOS 9.3.2 downgrade a fost realizat si demonstrat

Apple nu mai semneaza SHSH-uri pentru iOS 9.3.2 de ceva vreme, deci teoretic un downgrade ar fi imposibil, insa aceasta metoda ne arata ca nu Apple detine controlul. Mai mult decat atat, existenta acestei metode pentru terminalele cu chip de 64 biti este o victorie in sine, avand in vedere ca acestea sunt foarte greu de exploatat, cel putin teoretic.

Separat de necesitatea ca SHSH-uri sa fie salvate in prealabil, hackerul spune ca mai este nevoie si de indeplinirea altor conditii pentru ca sistemul sa functioneze, dar desigur ca nu spune care ar fi acestea. Practic era logic sa fie nevoie de alte exploatari ale sistemului de operare pentru ca aceasta procedura de downgrade sa se faca, dar nu stim deocamdata exact ce anume avem nevoie.

Nu se stie in momentul de fata daca aceasta solutie de downgrade numita Prometheus va fi lansata vreodata pentru noi, insa existenta sa sugereaza faptul ca totul este posibil.