iPhone 8 si iPhone 8S vor avea ecrane OLED Samsung

iPhone 8 si iPhone 8S vor avea ecrane OLED curbate fabricate in exclusivitate de catre compania Samsung, unic producator al acestui tip de componente.

iPhone 8 si iPhone 8S urmeaza, cel mai probabil, sa foloseasca ecrane OLED Samsung, coreenii putand furniza in mod exclusiv aceasta componenta pentru Apple in urmatorii doi ani. Informatia vine de la analisti asiatici care au analizat piata ecranelor pentru terminale mobile si au aflat care ar fi planurile Apple in urmatorii 2 ani.

Samsung este in momentul de fata principalul producator de ecrane OLED pentru smartphone si tablete, competitorii sai fiind foarte departe de a avea o productie similara. Majoritatea concurentilor Samsung furnizeaza ecrane LCD pentru iPhone si vor face investitii majore pentru a trece la productia OLED, insa au nevoie de minim 1 an pentru a avea productie ce acopera o parte din nevoile Apple.

Analistii asiatici sustin ca Samsung va furniza in exclusivitate ecrane OLED curbate pentru iPhone 8, iar acest lucru se va mentine inclusiv in cazul iPhone 8S. Acum Samsung produce 95% dintre ecranele OLED vandute in lumea intreaga, insa ar avea un procent si mai mare in ceea ce priveste ecranele OLED curbate, de care ar dori sa foloseasca Apple.

iPhone 8 si iPhone 8S vor avea ecrane OLED Samsung

Desi Samsung are suprematia pe piata OLED, va investi 12 miliarde de dolari pentru a-si extinde capacitatea de productie, totul in ideea de a castiga comenzile Apple. Cu suprematie pe productia de ecrane OLED curbate, nu este greu de crezut ca Samsung ar urma sa aiba exclusivitate pe productia acestor ecrane pentru iPhone 8 si iPhone 8S.

“Samsung Display is highly likely to exclusively supply OLED displays panels to Apple’s iPhones for at least two years to come. Samsung Display is expected to monopolize the supply of OLED panels to Apple’s iPhone 8, the first iPhone ever to feature a curved OLED screen.”

Desi Apple nu ar dori sa-i ofere companiei Samsung exclusivitate in furnizarea ecranelor OLED curbate pentru iPhone 8 si iPhone 8S, nu va avea de ales. Fara alternative din partea altor actuali parteneri, Apple va fi obligata sa se foloseasca din nou de Samsung pentru a isi putea produce si comercializa terminalele iPhone in anii urmatori.

Acestea fiind spuse, in ciuda divergentelor dintre Apple si Samsung, in 2017 si 2018 terminalele iPhone 8 si iPhone 8S vor avea ecrane OLED curbate produse de catre coreeni.

iphone-8-ecran-samsung