2017 va aduce actualizari modeste pentru Mac, o tastatura cu TouchBar si Touch ID

Dimineata Tim Cook ne-a promis ca 2017 ne va aduce noi modele de Mac-uri din partea companiei Apple, insa acum aflam si ce anume se pregateste pentru ele. Conform unor informatii obtinute de la surse din interiorul companiei Apple, cei din Cupertino pregatesc actualizari modeste pentru seria de Mac-uri pe care le au in vanzare, asta spre dezamagirea multora.

iMac, care nu a mai fost actualizat de peste 400 de zile, va fi imbunatatit in 2017 cu un model nou care are porturi USB-C si noi placi grafice din seria AMD. Exista posibilitatea ca noile modele de procesoare Intel sa fie integrate in iMac, insa se pare ca nu va exista vreo schimbare de design, sau alta imbunatatire notabila pentru acest tip de produse.

MacBook 12 inch urmeaza sa aiba deasemenea parte de un tratament similar, compania Apple urmand a implementa proesoare ce ofera performante usor mai bune si nimic mai mult. Acest tip de Mac a fost lansat in 2015 si actualizat in 2016 cu unele componente mai bune, 2017 urmand a aduce o actualizare minora, in ciuda dorintelor utilizatorilor.

“Mac fans shouldn’t hold their breath for radical new designs in 2017 though. Instead, the company is preparing modest updates: USB-C ports and a new Advanced Micro Devices Inc. graphics processor for the iMac, and minor bumps in processing power for the 12-inch MacBook and MacBook Pro. Cue the outrage.”

Separat, inginerii Apple dezvolta inclusiv tastaturi cu Touch Bar si Touch ID integrat, insa deocamdata Apple nu este sigura daca aceste produse ar trebui lansate. Compania americana asteapta sa vada daca Touch Bar-ul din noile MacBook Pro va fi primit bine de catre clienti si abia apoi va decide daca va lansa si tastaturi separate pentru ei.

In final, se pare ca Apple ar ca vrea sa scape si de Mac Pro, inginerii celor din Cupertino sustinand ca dezvoltarea acestui produs ar trebui sa aiba loc in Asia, la fel ca si productia. Acolo productia ar fi mai ieftina, iar producatorii ar avea oameni suficient de bine pregatiti pentru a crea produse cu design si componente “ambitioase”.

“Three years on, the Mac Pro is ripe for an upgrade with its chips and connector ports lagging rival products. Because of the earlier challenges, some Apple engineers have raised the possibility of moving production back to Asia, where it’s cheaper and manufacturers have the required skills for ambitious products, according to a person familiar with those internal discussions.”

Acestea fiind spuse, 2017 se anunta a fi un an dezamagitor pentru Mac.

mac-2017-apple

4 COMENTARII

  1. La macbook era prea devreme pt redesign. Dar kabylake il va face si mai folositor si potent avand in veder ca momentan nu are tehnologia tb3! Dar ma mira apple sa nu lanseze tastatura cu toucbar si touchid tinand cont ca au nevoie. Nu poti lasa o tehnologie doar pe o gama de produse,care multi o folosesc in dock cu capacul inchis! Eu zic ca este cam imposibil sa nu aduca asa ceva

  2. Progresul vine încetul cu încetul, ca să lase loc de progres și în viitorul apropiat. Important pentru Apple este să găsească noi motive prin care să arate că produsele sale sunt cele mai bune.