Apple investigheaza problemele bateriei MacBook Pro

Ieri v-am spus ca prestigioasa publicatie americana Consumer Reports a refuzat sa recomande MacBook Pro cu Touch Bar pentru achizitie din cauza problemelor cu autonomia bateriei. Ei au afirmat ca au testat 3 modele ale MacBook Pro cu Touch Bar in 3 teste diferite si au obtinut rezultate neobisnuit de diferite pentru fiecare dintre testarile facute.

Mai exact, conform celor de la Consumer Reports, autonomia bateriei MacBook Pro cu Touch Bar variaza intre 19.5 ore si 3.5 ore in testele facute de catre ei. Vorbim despre o variatie extrem de mare in ceea ce priveste autonomia bateriei, aceasta scazand de la un test la altul, insa de fiecare data ultimul test a oferit si autonomia cea mai redusa.

Avand in vedere refuzul Consumer Reports de a recomanda MacBook Pro cu Touch Bar, compania Apple a anuntat ca va investiga problemele unitatilor testate de catre ei. Cei de la Apple afirma ca aceasta variata de autonomie pentru modelele MacBook Pro cu Touch Bar testate nu este normala si nici in concordanta cu testele derulate de catre ea pana acum.

Adevarul este ca o autonomie de 19.5 ore pentru bateria MacBook Pro cu Touch Bar este exagerat de mare si nu poate fi obtinuta de catre cineva. In ceea ce priveste autonomia de 3.5 ore pentru MacBook Pro cu Touch Bar, exista persoane care au raportat autonomie atat de mica, deci ea este cat se poate de posibila.

“In a series of three consecutive tests, the 13-inch model with the Touch Bar ran for 16 hours in the first trial, 12.75 hours in the second, and just 3.75 hours in the third. The 13-inch model without the Touch Bar worked for 19.5 hours in one trial but only 4.5 hours in the next. And the numbers for the 15-inch laptop ranged from 18.5 down to 8 hours.”

Daca Apple va reusi sa descopere cauzele problemelor autonomiei MacBook Pro cu Touch Bar, atunci probabil Consumer Reports isi va schimba atitudinea, dar este greu de spus ce se va intampla.

macbook-pro-touch-bar-baterie