MacBook Pro 2016 – primul din serie fara recomandare de la Consumer Reports

MacBook Pro 2016 stabileste un precedent negativ pentru compania Apple, acesta fiind primul model de MacBook Pro care nu primeste recomandarea Consumer Reports din SUA. Vorbim despre o entitate care testeaza cam toate produsele electronice importante, sau masinile, lansate, foarte multi americani avand foarte mare incredere in recomandarile lor.

Din pacate pentru Apple, MacBook Pro 2016 nu i-a impresionat pe cei de la Consumer Reports, principala problema raportata de catre ei avand legatura cu bateria. Ei sustin ca autonomia bateriei MacBook Pro 2016 variaza serios, iar in testele lor au obtinut valori radical diferite, dar sub ceea ce promite compania Apple pentru acest produs in momentul de fata.

Consumer Reports sustine ca in testele privind autonomia bateriilor laptop-urilor, exista variatii de 5% de la test la test, insa in cazul MacBook Pro 2016 aceste au fost mai mari. In aceasta idee, pentru MacBook Pro 2016 nu s-a putut stabili o autonomie medie pentru baterie, iar asa ei nu pot recomanda achizitia produsului Apple.

Trei modele diferite ale MacBook Pro 2016 au fost testate si rezultatele au fost aceleasi pentru toate, insa problema nu este nici pe departe noua. Desi multa lume a afirmat ca macOS 10.12.2 a rezolvat aceste probleme ale MacBook Pro 2016, se pare ca in testele Consumer Reports acest lucru nu s-a intamplat, iar asa MacBook Pro 2016 stabileste un precedent care va supara managerii din Cupertino.

„The MacBook Pro battery life results were highly inconsistent from one trial to the next. For instance, in a series of three consecutive tests, the 13-inch model with the Touch Bar ran for 16 hours in the first trial, 12.75 hours in the second, and just 3.75 hours in the third. The 13-inch model without the Touch Bar worked for 19.5 hours in one trial but only 4.5 hours in the next. And the numbers for the 15-inch laptop ranged from 18.5 down to 8 hours.”