MacBook Pro 2016 – primul din serie fara recomandare de la Consumer Reports

MacBook Pro 2016 stabileste un precedent negativ pentru compania Apple, acesta fiind primul model de MacBook Pro care nu primeste recomandarea Consumer Reports din SUA. Vorbim despre o entitate care testeaza cam toate produsele electronice importante, sau masinile, lansate, foarte multi americani avand foarte mare incredere in recomandarile lor.

Din pacate pentru Apple, MacBook Pro 2016 nu i-a impresionat pe cei de la Consumer Reports, principala problema raportata de catre ei avand legatura cu bateria. Ei sustin ca autonomia bateriei MacBook Pro 2016 variaza serios, iar in testele lor au obtinut valori radical diferite, dar sub ceea ce promite compania Apple pentru acest produs in momentul de fata.

Consumer Reports sustine ca in testele privind autonomia bateriilor laptop-urilor, exista variatii de 5% de la test la test, insa in cazul MacBook Pro 2016 aceste au fost mai mari. In aceasta idee, pentru MacBook Pro 2016 nu s-a putut stabili o autonomie medie pentru baterie, iar asa ei nu pot recomanda achizitia produsului Apple.

Trei modele diferite ale MacBook Pro 2016 au fost testate si rezultatele au fost aceleasi pentru toate, insa problema nu este nici pe departe noua. Desi multa lume a afirmat ca macOS 10.12.2 a rezolvat aceste probleme ale MacBook Pro 2016, se pare ca in testele Consumer Reports acest lucru nu s-a intamplat, iar asa MacBook Pro 2016 stabileste un precedent care va supara managerii din Cupertino.

“The MacBook Pro battery life results were highly inconsistent from one trial to the next. For instance, in a series of three consecutive tests, the 13-inch model with the Touch Bar ran for 16 hours in the first trial, 12.75 hours in the second, and just 3.75 hours in the third. The 13-inch model without the Touch Bar worked for 19.5 hours in one trial but only 4.5 hours in the next. And the numbers for the 15-inch laptop ranged from 18.5 down to 8 hours.”

43 COMENTARII

  1. Bateria ține destul de mult iar performanțele, nu pot să mă plâng de nimic. Totul este super rapid și fără lag. La început mi-a fost puțin teamă de placa grafică integrată, nu are una dedicată. Dar lucrurile nu mai sunt cum erau cândva. Se pare că noile plăci integrate chiar sunt destul de performante. Nu am simțit lipsa unei placi dedicate nici măcar o singură dată. Și folosesc Photoshop, Illustrator, Final Cut Pro, Unity3D, Android SDK…

  2. Ia spune Srb, îți menții previziunile super optimiste cu privire la vânzările explozive de Macuri? Cu puțin timp în urmă scriai că Apple va face zeci de miliarde de dolari cu noul MacBook Pro :)))

  3. Nu inteleg de ce trebuie sa pastrezi si aceste dovezi cand majoritatea lumii stie despre ce ati vorbit si ca ai dreptate. Ai zis ca este ipocrit, si ai demonstrat deja si da, si eu iti dau dreptate si cu ultima afirmatie, in urmatorii 8 ani este imposibil sa nu apara pe piata incarcarea wireless fara atingere a unui pad/obiect, chiar daca distanta si timpul de incarcare vor fi foarte reduse. Tehnologia deja a fost prezentata, confirmata si asta dupa ce tu ai precizat acest lucru la exact 1-2 saptamani inainte sa apara primele zvonuri.
    Sper sa nu mai faci comentarii cu aceasta persoana, pentru ca chiar nu vad rostul. Vreau si eu articole cu cateva comentarii si nu cu sute pe langa subiect. Gata, ai castigat, atunci cand nu trolezi maxim. Move on…life is short !

  4. Cum ați ajuns la cifra de 8 ani și 2 luni? ? De ce nu 9 ani, 3 luni, 20 zile și 12 ore? ? Stați calm ca atunci când apare tehnologia, o va implementa huawei și samsung , și atunci veți ști ca exista, nicidecum Apple nu o va pune pentru prima oară. Nu va mai tot mințiți ca Apple nu mai inovează de mult timp. Și nu, sa scoți jack-îl audio nu e Inovație, sa vii cu ceva revoluționar nou e Inovație (wireless charging acum 2 ani pe s6 a fost Inovație).

  5. am zis clar ca in urmatorii 10 ani, acum ceva timp ! da nu zic ca va veni pe apple sau x y(chit ca aveam asteptari sa vina pe iphone 8 sau macar pe cel din 2018) ideea era ca va veni sigur. incarcare prin inductie, deci nu wireless charging nu a fost ceva revolutionar sau inovator…doar ca pui pe un pad telefonul…probabil ca sa nu il zgarii…ce imi e ca il pun in dock sau pe un pad ambele conectate la cablu ?! Praf in ochii oamenilor ca sa cumpere

  6. 2-0 pt ca tu trebuie sa minti ca am zis ca DOAR macbook pro ar face dublu profit fata de un trimestru fara update’uri. Ti-am dat dovada ca am zis pt aproape tot segmentul, adica macbook pro , mac mini, mac pro si imac..din pacate nu a fost cazul dar tinand cont ca doar macbook pro s-a vandut destul de bine, mai mult ca sigur daca aduceau pe piata si celelalte produse, inloc de 5 mld faceau 9-10 cum preconizasem.
    Nu stiu ce rost are partea a 2a a comentariului tau tinand cont ca eu CLAR alb pe negru am zis ca MAC este si va fi mai important ca segmentul iPAD ! Deci da secundar, nimeni nu a zis altceva.
    RAMAI CU BINEEEEEEEE… si continua sa visezi pt ca altfel, dovezile sunt la mine

  7. Eu nu am scris de niciun dublu, eu doar am scris ce literatură fantastică scriai tu că noul MacBook Pro va susține profitabilitatea Apple chiar dacă nu se vor vinde iPhone și iPad.
    Tu mă acuzi de minciună, pe mine mă doare undeva să te mint pe tine :)) E suficient că nu ești așa cum ești să te compătimesc.

  8. Ti-am dat dovada ca minti si niciodata nu am zis ca DOAR macbook pro va ajuta la acel dublu pt venit. Daca apple ar fi lansat si mac mini si imac si mac pro atunci sigur. Gata nu mai conteaza nimic totul s-a vazut. Ai doar bullshituri in tine cu comentarii kilometrice useless si tu declarat nici macar nu esti troll.
    Merry Christmas, my child !!

  9. Mda, un catel nu va intelege niciodata limbajul dezvoltat al oamenilor, si va crede ca este superior stapanilor, asa cum crezi si tu ca esti superior mie :)))
    Cred ca esti prea varza la business, si se vede de la o posta ca nu ai nicio pregatire despre afaceri. Degeaba te dai rotund cu firma ta de constructii, dar inteleg faptul ca pentru o firma de garsoniera care renoveaza apartamente nu trebuie sa fii mare invatat in ale economiei.

    Tu nu ai capacitatea sa intelegi ca macurile sunt produse cvasi-substtituibile intre ele, si nu complementare. Ca sa te scutesc pe tine de efortul de a cauta ce inseamna asta, te lamuresc eu: produsele cvasi-substituibile se substituie unele cu altele, dar nu in totalitate; asta inseamna ca daca pe piata ai cerere de 200 cumparatori, degeaba pui la vanzare 180 de Macbook Pro, 150 mac mini si 170 iMac-uri. Tu vei vinde tot 200 maxim din toate cate putin, sau doar dintr-o categorie, pentru ca asta este cererea.

    Tu, in naivitatea ta, crezi ca daca Apple abia vinde 1 milion de Macbook Pro, ar putea sa mai vanda si alte 3 milioane de iMac si inca vreo 3-4 milioane de Mac mini, corect? :)))
    Piata are o cerere limitate desteptule, si Apple poate veni cu sute de milioane de computere, va vinde doar cati cumparatori sunt dispusi sa cumpere.

    Stiam ca Apple nu poate da lovitura pe segmentul PC, pentru ca piata este dominata de alti producatori care vand mai ieftin. Apple tine codita sus de mandrie ca are produse premium, si de aia vezi macuri la preturi ireale.

    PS: Nu te mai ambala ca scriu mult. Eu scriu la viteza la care tu poti vorbi, fara sa privesc tastatura :)) Este vorba despre deprinderea pe care mi-am format-o in anii in care am scris rapoarte si analize, lucru pe care tu nu il vei putea face niciodata :)))

  10. oamenii asteapta mac mini/mac pro si macbook pro in nr f mare, si s-a dovedit, au lansat macbook pro, au avut incasari mari, din pacate nu au avut si restul ca altfel aveau si mai mari…tu iar dai niste date vrajeli stupide de om incult, la fel si cu actiuniel apple ca etc etc, si uite dovada cine stie cunoaste si are dreptate. sincer chiar esti un om de nimic(si nu esti troll, atat poti tu), cu poze si dovezi tu tot te scuzi ca un om internat la spitalul de zapaciti ! Deci pleaca capul ca la business se vede cine are perceptie de viitor…si cine traieste in trecut sau maxim in prezent. Un angajat tot timpul ramane asa cum esti tu..fara viziune sau sa stie ce cere piata sau unde merge tehnologia. Ma bucur ca tu scrii la viteze maxime…asta inseamna ca esti un tocilar virtual, care o arde numai si numai pe net din grota. Hai ca deja cum ziceau si altii, nu are rost sa pierdem amandoi timpul si comentarii deja pe langa articol. Dovezile au vorbit de la sine

  11. Ce nasol, de asta se vinde ca painea calda si dispare din stocuri de pe o zi pe alta, l-am primit ieri, dupa 5 zile de la comanda, a meritat toti banii. Eram in dubiu, macbook pro sau dell xps. Este o minunatie de laptop, o sa vad in zilele urmatoare cum sta cu bateria, din cate am inteles s-au rezolvat problemele de OS care consumau baterie nejustificat

  12. Dumnezeu sa te ierte si pe tine. Tinand cont ca esti omul ce are cele mai multe scuze pt orice. Eu deja vin cu dovezi alb pe negru pe cand tu doar cu niste vorbe in vant. Intelege ca te dai prea rotund si faci extrem de multe greseli mai ales cand tu vrei sa inveti pe cineva. Doar acest aspect si deja te face inferior persoanei cu care voresti ! Eu ti-am mai zis ca parerile tale, in caz ca chiar nu glumesti, sunt zero pt mine si ar trebui si pt restul. Doar ca am vrut sa incep sa iti demonstrez acum si prin alte metode decat cele scrise doar de mine.

  13. Unul la mana, eu nu dau sfaturi pe munca altora. Doi la mana daca nu ai mai comenta si m-ai face mincinos , nu ar incepe aceste discutii ale noastre luungi si pe langa subiect !! Chiar nu poti deduce aceste lucruri? Regula de trei simpla atunci

  14. PS doar despre tine scriu asa..si nu pt ca chiar cred aceste cuvinte dure pt tine ci doar ca asa stiu ca te pun la colt (adica termin o discutie lunga si absurda cu tine). Daca cunosti oamenii, stii atunci ce sa faci si cum sa faci ca sa “te intelegi” cu ei. Daca de exemplu daca stii ca un caine te musca si nu te lasa pana nu dai in el…pana la urma asta faci IN caz ca vrei sa scapi. La fel si cu tine, punctul tau slab, sunt informatiile eronate,si faptul ca te ranesc prin niste cuvinte scrise pe hartie “mai” dure. Ti-am zis doar tu, poti fi ranit pe internet sau poti avea sentimente intr-un mediu virtual. Se pare ca aici este viata ta cu totul. Un om ca sa fie negru la suflet…trebuie sa il cunosti personal.

  15. Vreau de la bun inceput sa imi cer scuze ca ma includ sa zic asa!
    Dar, ai inceput asa “Mda, un catel nu va intelege niciodata limbajul dezvoltat al oamenilor, si va crede ca este superior stapanilor, asa cum crezi si tu ca esti superior mie”
    Deci tu il faci catel, si dupa aceea astepti miere din partea lui? Exclus. Ideea este ca tu i-ai pus niste pasaje in “gura” cum ca el ar fi spus ca doar cu macbook pro apple si-ar dubla pe viitor profitul…si este total eronat, el spunand “tot segmentul”.
    Nu dau sfat aici doar o instiintare,stiu ca poate se va supara pe mine Serban, dar eu il cunosc personal si ii raman pe viata indatorat ce a facut pt mine si familia mea,cand am fost intr-un moment negru din viata noastra, este o persoana ce nu mai gasesti, cel putin nu in Romania sau chiar global…unii oameni sunt buni neavand altceva,familie bani etc, altii sunt rai si egoisti avand bani si situatie financiara f buna. El este omul care chiar daca are si tu nu ai, iti ofera fara sa ceara nimic in schimb decat prietenie si sa aiba oameni de calitate in jur.
    Nu stiu de ce se comporta asa aici, vorba lui, pana la urma este internet unde oricine poate fi oricine..pana la urma este cel mai cunoscut pe internet intr-un mod sau altul.
    Inca 1 data, daca cumva te deranjeaza acest mesaj, nici nu vreau sa imi scrii un comentariu lung, este de ajuns sa imi ceri sa il sterg si asa am sa fac.
    Sarbatori Fericite,
    Silviu

  16. Mă rănești of laie. Mă lași indiferent în ceea ce mă privește, doar că mă șochezi cât de urât poți să scrii în ajun de Crăciun.
    De Crăciun, fii mai bun Srb, durează doar două zile…

  17. of laie?? offf laieee tu inainte de Craciun oferi comentarii mincinoase …imi pare rau dar omul de nimic il tratez ca un nimic

  18. Ai înțeles greșit despre mine, și mă încarci cu chestii care nu îmi aparțin. Aș vrea să nu mai comentezi în numele meu câtă vreme nu te întreb nimic. Nu vreau să mă afirm, este o stupizenie :)) Srb nu are ce mă educa, și simt că mă iriți cu niște comentariile scrise “pe la spate” 🙁

  19. Nu am mințit cu nimic, am scris despre faptul că sperai ca MacBook să crească vânzările. Dacă am greșit, puteai să mă corectez civilizat: “Viorel, eu am afirmat că întreaga serie de Macuri va crește vânzările, nu doar MacBook Pro”. Simplu, așa face un om deștept. Dar tu o ții langa cu minciuna.
    Nu pot reține toate comentariilor tale, și asta poți să îmi reproșezi, nu faptul că sunt mincinos.

  20. Din pacate te educa…si deja ca sa iti arate acest lucru a inceput sa pastreze si poze, istoric ca sa vezi acest lucru, si tu, nu vrei sa vezi.
    Ceea ce tie nu iti place, altuia nu ii face…tu te plangi cand altcineva iti face asa, dar cand tu faci te astepti la cuvinte de lauda.
    Daca nu stii la ce ma refer, mai reciteste primul tau comentariu catre el din acest articol si dupa aceea vezi poza pusa de el.
    Daca nici asa nu iti dai seama, si negi existenta adevarului atunci,iti meriti soarta.
    Ok, imi cer scuze daca si acest comentariu te irita, dar este o parere dupa ce am avut si eu timp sa citesc cam tot ce exista.
    Iti urez Sarbatori ferictie si numai bine. Eu ma retrag, din pacate, nu am rabdarea lui srb si a ta, pt ca nu vad niciun beneficiu pt mine personal

  21. Iar ai dat cu bățu-n baltă, și era vorba de un text simplu Srb… Și amicul tău @Silviu Branescu sugerează că TU mă educi :)))
    Citește cu atenție la ceea ce am scris:
    “dacă vei constata vreodată că sunt doar 20-15 oameni care comentează pe site-ul tău, și că nu crește numărul de cititori”

    Sunt două elemente acolo: “cei care comentează” și “numărului de cititori”. Nu am scris că amândouă categorii sunt una și aceeași, doar tu ai înțeles asta 🙂

  22. Foarte bine Srb… Dar poți să renunți la ideea de minciună, pentru că nu am mințit. Citește cât de frumos te-am întrebat: “Srb, îți menții ideea că…” Tu ai ales calea înjurăturilor 🙁
    Eu te-am felicitat când ți-ai cumpătat MacBook: “Felicitări Srb! Să îl stăpânești sănătos!” iar tu ai răspuns scurt “Mersi”!
    Mulțumesc pentru injuriile aduse în schimb!

  23. m-ai facut pe mine mincinos…si faci paralele dintre catei si stapani..ma gandesc oare acel comentariu a fost un compliment fata de mine iar eu in raspuns, te-am jignit?
    Imi pare rau sa vad ca am ajuns aici tinand cont de viata impreuna si frumoasa pe care am avut-o…imi pare rau sa vad ca ne-am despartit in ajun de Craciun.

  24. Du-te mah si te plimba… Eu nu te-am facut, ca nu sunt maica-ta. Am dat un exemplu fara sa fac paralele. Am caine si scriindu-ti comentariul mi-am dat seama ca nici cainele meu nu intelege ceea ce ii spun, si probabil se crede superior din punct de vedere al formei de comunicare.
    Crezi ce vrei, ma doare undeva ce crezi tu sau ca imi scrii. Eu am tras un semnal de alarma cu privire la capacitatea ta de a scrie atat de urat in ajun de Craciun, atata tot.
    Din partea mea, fa ce vrei. Scriai ca esti pe moarte, si ca doctorii ti-au spus ca ti-a cedat corpul, si ca urmare, acum dormi intr-una. Cred ca o asemenea persoana ar trebui sa lase ura deoparte, si sa isi petreaca timpul ramas in liniste.
    Daca ai mintit cu privire la sanatatea ta, asta explica multe despre o persoana ca recurge la asemenea strategii de sensibilizare a altora. Cu toate astea, as prefera pentru tine sa ne fi mintit, si sa fii sanatos, nu pe patul de moarte.
    Eu iti doresc binele Srb, tu nu ai capacitatea asta in ceea ce ma priveste. Craciun fericit pentru asta!

  25. “nu te-am facut ca nu sunt maica-ta”…cum poti sa dai asemenea aberatii fara a te numi troll?? daca tot te doare undeva de ce arati cu totul altceva? de ce te irita lumea virtuala, de ce stai la cotet cand esti suparat? Eu nu am URA eu nu am dragoste sau mila pt internet…daca asta este lumea ta in care ai toate sentimentele…imi pare rau sa iti spun…dar esti un om gresit conceput.
    Iar minti cand imi doresti binele…cum sa doresti binele ( troll free) si sa vorbesti asa cu mine? daca imi doresti binele vino si sterge-mi pantofii, atinge-ma, simte-ma !

  26. Din punctul meu de vedere, mi se pare ca detin un macbook cu mult mai superios fata de cel din 2016. Am un macbook pro din 2011, cu os sierra, cea mai buna configuratie stock, 4gb ram, i7 2,7ghz, si merge ireprosabil, am toate porturile de care am nevoie, la cel sin 2016 ca sa ai acele porturi trebuie sa cumperi adaptoate, ce mi se pare bataie de joc. Voi ce parere aveti?