Steve Jobs a vrut ca Apple sa faca produse bune, nu profit

Desi in momentul de fata compania Apple este concentrata foarte mult pe profit si nu neaparat pe a mai oferi o experienta excelenta de utilizare a produselor, in 1998 lucrurile stateau altfel. La scurt timp dupa ce Steve Jobs a redevenit presedintele companiei, el a hotarat ca Apple trebuie sa se concentreze mai mult pe a crea produse bune si mai putin pe profit.

El spunea atunci cand aceasta goana a Apple de a genera cat mai mult profit a avut drept efect o scadere a calitatii produselor create pentru clienti. In aceasta idee, el a pus din nou accentul pe calitatea produselor si nu pe profit, iar asa Apple a reusit sa ajunga in punctul in care este in momentul de fata, una dintre cele mai profitabile companii de pe planeta.

In clipul video de mai jos il puteti vedea pe Steve Jobs vorbind despre ceva ce pare imposibil de crezut in momentul de fata, dar a fost natural si normal atunci.

https://www.youtube.com/watch?v=gJKmnKbx-aE

30 COMENTARII

  1. Steve vroia produse bune, nu profit ! Steve vroia sclavi si nu oameni sanatosi !
    Depinde cum vedeti acuma, dar eu prefer profit cu oamenii care sa nu se planga de conducere si sa nu fie daramati psihic. Asta bineinteles daca nu se poate idealul…dar momentan se pare ca (din opinia multora) nu

  2. Foarte Adevarat, Condoleanta Steve Jobs, ingeri sa te pazeasca…. Ganditi-va ca iphone 4 4S ce durabilitate au daca si acuma dupa 7 ani sunt multe fara probleme. Dar la iphone 6 dupa cateva luni au avut multi oameni probleme cu display si altele

  3. Si pe vremea lui Jobs produsele Apple aveau tot atatea probleme ca si acum . Doar ca acum fac mai mult profit .
    Se idealizeaza in mod exagerat perioada aceea .

  4. Gheorghe te-as contrazice fix cu iphone4s:) inca functioneaza ireprosabil in mainile ficei mele care in fiecare zi se joaca pe el. Singurul lucru care da semne de oboseala este bateria inca orginala.

  5. Sincer îmi este dor de iPhone 5 cu iOS 6 … prietenii spuneau că o dată cu decesul lui Steve produsele Apple nu vor mai fi ce a fost și vom migra încet către alte produse sau sisteme de operare ! Iată că trăim momentul ..:-< .. Încă aștept cu sufletul la gură următorul update iOS , cine știe cunoaște ….

  6. da dar sunt oameni ce apreciaza se pare iphone de 5.5″ ceea ce nu aveam pe atunci…sa vedem cu iOS11 si cu iphone aniversar…dar la cate lucruri noi va aduce, imi este greu sa cred ca poate Apple sa vina cu ceva fara cusur

  7. Bă băiatule , eu am 6s plus cu 10.2 , se mișcă oribil !! Nu o mai arde atât cu iPhone ‘u aniversar , eu trăiesc în prezent nu în viitor . iOS 9 și iOS 10 deja sunt un eșec !! Am ajuns să dau 890 de euro pe un telefon și să îl țin în buzunar , dacă activez camera să fac o poză pe pârtie se Închide .. wtf ! Eu înțeleg că ești fanboy Apple , și eu sunt dar mai gândesc și cu capul !! Sunt mai mult ca sigur că știi de toate problemele astea ! Din păcate iOS 10.2.1 beta 2 mai aduce și altele pe lângă astea ! De ce nu încercam să căutam soluții ?

  8. Daca te uiti in spate pe blogul asta , la vremea lui iPhone 4S , o sa vezi cate probleme au fost si cu acest model si cu iOS-ul cu care a fost lansat . Si asta e regula generala , la fiecare produs . De exemplu :
    http://edition.cnn.com/2011/10/19/tech/mobile/iphone-4s-problems/index.html
    http://www.gottabemobile.com/2016/01/07/iphone-4s-problems-fixes/
    Dupa un timp avem tendinta sa uitam problemele , dar asta nu inseamana ca ele nu au existat .
    Update-urile de iOS mai rezolva din ele , dar de multe ori aduc si alte probleme .
    Un lucru este clar – produsele de pe vremea lui Jobs nu au fost cu nimic mai bune ca cele actuale , nici macar iOS-ul . Si pe vremea aia , iOS era updatat in nestire si ajungea la o forma mai stabila dupa vreo jumatate de an sau chiar mai mult .

  9. Am 2 ani de când tot aștept să facă Apple ceva , am testat google pixel și se mișcă formidabil pe lângă 6s plus al meu.. de ce sa ajuns aici ?

  10. pai asta zic, daca nu mai poti astepta pana in 2018..mai bine treci pe altceva ! Adica cum ai zis si tu, daca gandim cu capul, nu ne plangem, si face ceva..google pixel este o varianta f f promitatoare

  11. Raspunsul ar fi – din cauza iOS – ului , care nu e nici pe departe asa cum e laudat . Procesorul din 6S Plus ar trebui sa se descurce , memoria la fel , deci iOS-ul e de vina .

  12. Mă gândesc destul de mult la acest aspect !
    Am intrat în polemică cu tine deoarece , ridici în slăvi niște produse cu mari probleme , la tine totul e roz ! Nu e așa cum spui tu , ei bine eu sunt un client fidel Apple dezamăgit din toate punctele de vedere .

  13. momentan, eu sunt multumit cu iphone 7 si 10.1 cred ca am, imac, ipad si relatiile cu clientii…daca rezolva sau poate generatia urmatoare de macbook pro va avea bateria de 9-10 ore atunci nu mai am de ce sa ma plang. Apple a dat-o in bara cu combinatia de iphone 6/6s si iOS10

  14. La iPhone 3GS se crapa carcasa prin anumite locuri, iPhone 4 era foarte bun dar nu il tinea lumea bine, iPhone 4S bazaia cand transfera date pe 3G mai rau decat iPhone 7, iPhone 5 se cam cojea, iPhone 5S… la asta chiar nu am observat bube, iPhone 6 se cam indoaie, iPhone 6S se stinge, iPhone 7 are un soft cu gandaci. Mda, astea mi-au trecut prin mana. Acum am S7

  15. La mine merge foarte bine 6S plus,la ce te referi când spui ca se mișcă oribil? In schimb azi s-a stins pe la 51% bateria,afara erau aprox -3 grade și era in buzunar la blugi. Nu știu și Galaxiile fac așa sau e ceva specific iPhone?

  16. 4S era cu celebrul wifi grey-out,am schimbat la soție vreo 3 pe garanție cu aceasta problema. Pe asta cu bazaitul nu-l știu.

  17. Am avut iPone 5 fara NICIO problema, mai ales cu iOS 6-7. Si nici nu s-a cojit. Am iPhone 6s fara mari probleme, doar ceva sacaieli de OS. Poate sunt eu norocos?!

  18. Am fost in aceeasi situatie. Dezamagit de haplea. Decat sa trec de la 6s la 7 plus am trecut la Huawei mate 9 si sunt extrem de multumit. Demult nu am mai stat cu un telefon doua zile o singura incarcare :). Se misca ireproșabil deocamdata, poze foarte bune si asa mai departe.