Apple retrage produsele Withings din magazine

La doar o zi dupa ce Nokia a finalizat planul sau de a intenta 40 de procese impotriva companiei Apple in 11 tari de pe glob, iata ca vedem si prima victima. Toate produsele celor de la Withings au fost “smulse” din Apple Store-urile de pe intreaga planeta, astfel ca incepand din cursul noptii trecute nimeni nu le mai poate cumpara de la compania Apple.

In cazul in care ati uitat, cei de la Nokia au cumparat Withings in cursul acestui an cu 192 de milioane de dolari, iar miscarea celor de la Apple este cat se poate de logica. Este absurd sa continui sa vinzi produsele unei companii care ti-a intentat 40 de procese si incearca sa te santajeze, daca este sa le dam crezare celor din Cupertino si proceselor intentate de catre ei.

Apple a actionat exact la fel cand Bose a intentat un proces impotriva Beats din cauza unui contract cu NFL, insa disputa a fost rezolvata, iar produsele Bose au revenit in Apple Store din decembrie 2014. Acum, produsele Withings, vandute de catre Nokia, vor trece printr-un proces similar, iar in functie de rezultatul proceselor dintre companii, produsele ar putea reveni, sau nu, in Apple Store.

Aplicatiile Withings inca nu au disparut din AppStore, dar exista sanse bune ca ele sa nu mai fie prezente acolo incepand din cursul acestei zile, in ciuda inchiderii magazinului online. Cei de la Apple vor duce un razboi de uzura cu Nokia, iar retragerea produselor Withings din Apple Store va afecta cu siguranta intr-o buna masura incasarile Nokia in urmatoarele luni, sau poate chiar urmatorii ani.

withings-nokia