Nokia a intentat inca peste 30 de procese impotriva Apple

Ieri Nokia a intentat o serie de procese impotriva Apple in SUA si Europa, acuzandu-i pe cei din Cupertino ca folosesc fara drept unele tehnologii protejate prin brevete de inventie. Nokia sustine ca incercat sa convinga Apple sa licentieze acele tehnologii inca din cursul anului 2011, insa a esuat, asa ca a decis sa initieze acum procese impotriva americanilor.

Apple a acuzat astazi Nokia de santaj si a initiat o serie de procese separate, afirmand ca un grup de companii se folosesc de brevetele finlandezilor pentru a obtine bani de la ea. Acuzatia de santaj are legatura tot cu perioada 2011 – 2016, in care Nokia ar fi incercat sa abuzeze de brevete FRAND pentru a obtine bani de la compania Apple.

Astazi, cei de la Nokia au extins lista tarilor in care sunt deschise procese impotriva Apple, ei depunand documente pentru a initia altele in diverse tari din Europa si Asia. In total, Nokia a initiat inca 36 de procese astazi, dupa cele 4 de ieri, iar acum exista 40 de procese deschise impotriva Apple in 11 tari de pe glob, deci vorbim despre un efort financiar serios.

Nokia se foloseste de 32 de brevete de inventie in aceste procese, Apple spunand ca ele sunt FRAND, adica sunt standard esentiale si ar trebui sa aiba taxe de licentiere extrem de mici. Va fi extrem de interesant de vazut cum se vor desfasura aceste procese si care companie va avea resurse mai multe pentru a duce batalia legala pana la capat.

“Finnish telecoms networks equipment maker Nokia said on Thursday it had filed a new set of patent lawsuits against Apple Inc in Asia, Europe and the United States. Nokia Corp had said on Wednesday it was suing Apple, accusing the iPhone maker of violating 32 technology patents. It said on Thursday it had now filed 40 patents suits in 11 countries.”

apple-vs-nokia