CoolBooter ruleaza 2 versiuni de iOS pe iPhone si iPad

CoolBooter este un hack extrem de interesant pentru iPhone si iPad, el permitand rularea a doua versiuni diferite ale iOS pe terminalele mobile produse de catre compania Apple. In clipul video de mai jos puteti vedea CoolBooter in functiune, el permitand rularea iOS 6 si a iOS 9 pe un iPhone 5, schimbarea dintre sisteme de operare fiind facuta in doar cateva secunde.

Dupa cum, probabil, v-ati dat deja seama, totul este posibil multumita unui jailbreak facut in prealabil pentru iOS 9, deci un numar foarte limitat de terminale se pot bucura de CoolBooter. Mai mult decat atat, hack-ul functioneaza doar pentru iDevice-urile cu chip de 32 biti care au cheile de decriptare ale iOS publicate deja, deci extrem de putine.

Mai exact, CoolBooter va functiona numai pe iPhone 4, iPhone 5, iPhone 5C, iPad 2, iPad 3 si iPad 4, deoarece acestea au chip-uri Apple de 32 biti si chei publice pentru ele. Restul terminalelor Apple care nu fac parte din aceasta succesiune sunt modelele iPod Touch pana la versiunea 5G, alte produse Apple nefiind suportate de catre acest hack.

Ideea din spatele CoolBooter este extrem de buna si cu siguranta multa lume si-ar dori sa poata incerca asa ceva, insa din pacate utilitatea sa este foarte limitata. Daca aveti in continuare jailbreak pe iOS 9 si unul dintre terminalele de mai sus, atunci adaugati sursa coolbooter.com in Cydia si instalati acest hack.

6 COMENTARII

  1. Am incercat eu pe un iPhone 4 de 8GB si nu merge, s-a descarcat softul, dar pe sfarsit mi-a dat eroare,din cauza spatiului insuficient.