Galaxy S8 – 3D Touch si lipsa butoanelor fizice

14

Galaxy S8 pare sa vina fara butoane fizice, multiple zvonuri legate de noul produs Samsung sugerand faptul ca acesta va imprumuta in sfarsit o functie populara a iPhone. Mai exact, Galaxy S8 urmeaza sa aiba o functionalitate similara celei 3D Touch implementate incepand cu iPhone 6S, deci teoretic vorbim toti despre senzori de presiune si feedback tactil.

Foarte clar nu se stie deocamdata cum va inlocui Samsung butoanele fizice ale Galaxy S8 si ce functionalitate va oferi pentru a compensa lipsa lor, insa este clar ca ideea este luata in calcul. Foarte multe terminale Android au butoane virtuale in locul celor fizice, insa Samsung s-a ferit sa faca o schimbare atat de mare, dar se pare ca Galaxy S8 urmeaza sa o aduca pentru toata lumea.

Exista posibilitatea ca Samsung sa inlocuiasca butoanele fizice ale Galaxy S8 cu unele virtuale care sa interpreteze presiunea si sa ofere un feedback similar unui buton mecanic. Apple a facut deja asta cu iPhone 7, insa nu a inlocuit complet butonul fizic cu unul virtual, ci a inlocuit partea mecanica de apasare cu una bazata pe un motor vibrator si nu sistemul clasic.

Cei de la Samsung nu au dezvaluit in vreun fel sau altul planurile privind schimbarile pentru butoanele fizice ale Galaxy S8, dar o vor face in cadrul Mobile World Congress 2017. Cu un sistem similar celui al 3D Touch din iPhone, Galaxy S8 le va oferi utilizatorilor o experienta complet diferita de a-si controla terminalele, lucru la care multi deja se asteapta.

https://twitter.com/RDR0b11/status/814230053349249024