Prometheus – cum faci downgrade/upgrade de iOS pe iPhone

Prometheus iti permite sa faci downgrade si upgrade de iOS pe iPhone sau iPad cu SHSH2, chiar daca nu ai jailbreak pe terminalele tale.

Prometheus este un program despre care v-am vorbit cu doar cateva saptamani in urma, cand v-am spus ca el va ajuta sa faceti downgrade sau upgrade e iOS pe iPhone sau iPad. Spre deosebire de iTunes, Prometheus va permite sa faceti downgrade sau upgrade la orice versiune a iOS pentru care aveti salvate fisiere de tip shsh2, fara ele procesul fiind imposibil.

Daca nu stiti ce este un fisier de tip shsh2, atunci sigur nu le aveti salvate si puteti face acest lucru chiar acum folosind acest tutorial, insa NUMAI pentru iOS 10.2. In aceasta idee, nu veti putea face downgrade de la versiunea voastra de iOS la una anterioara, dar veti putea face upgrade la iOS 10.2, si poate chiar iOS 10.1.1, dar numai in anumite situatii.

Prometheus este in momentul de fata disponibil numai pentru Mac, deci nu-l veti putea folosi in Windows, o versiune pentru acest sistem de operare si Linux urmand a fi lansata. Prometheus este extrem de limitat, insa cele doua clipuri video de mai jos va arata cum sa-l folositi, chiar daca aveti jailbreak facut si chiar daca nu aveti jailbreak facut, programul functionand in ambele cazuri.

Prometheus – cum faci downgrade sau upgrade de iOS pe iPhone

Iata ce trebuie sa stiti despre Prometheus in momentul de fata :

  1. Prometheus functioneaza NUMAI pe iDevice-urile care au chip-uri de 64 biti, adica toate cele lansate dupa iPhone 5S incoace;
  2. Prometheus functioneaza NUMAI cu fisiere de tip shsh2, asa ca daca nu le aveti, nu va bateti capul cu procesul.
  3. Prometheus functioneaza momentan NUMAI pe Mac deoarece o versiune pentru Windows nu exista.
  4. Prometheus nu functioneaza 100% corect pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus, asa ca nu va asteptati la mare lucru de la el pe aceste dispozitive.
  5. Prometheus NU va permite sa faceti downgrade de la iOS 10.x la iOS 9.X cu fisiere SHSH2, chiar daca aveti jailbreak deja facut.
  6. Prometheus va permite sa faceti upgrade de la iOS 9.x la iOS 10.x chiar si daca nu aveti jailbreak.
  7. Teoretic, downgrade de la iOS 10.2 la iOS 10.1.1 ar trebui sa fie posibil chiar daca nu aveti jailbreak, dar NUMAI daca aveti deja fisiere SHSH2 salvate pentru iOS 10.2.
  8. In functie de situatia in care va aflati, va trebui sa folositi fie optiunile futurerestore, nonceenabler, sau img4tool.

Primul clip video de mai jos va arata cum sa faceti procedura de downgrade sau upgrade cu Prometheus chiar si pe terminalele care nu au jailbreak facut. Al doilea clip video va arata cum sa faceti procedura cu Prometheus doar pe terminalele care au jailbreak facut, deci trebuie sa va orientati in functie de situatia in care va aflati.

Puteti descarca Prometheus pentru Mac din aceasta pagina, insa sfatul meu este sa nu va chinuiti cu aceasta metoda deoarece este putin probabil ca efortul depus sa fie incununat de succes daca nu urmati intreaga proedura indeaproape.