iPhone 8 va avea ecran OLED produs de Samsung

iPhone 8 va fi lansat cu un ecran OLED produs in exclusivitate de catre compania Samsung, insa cantitatile initiale vor fi mult mai mici decat vrea Apple.

iPhone 8 va avea un ecran OLED, deocamdata nu stim sigur de ce diagonala, insa este cat se poate de clar ca acest tip de componenta a fost aleasa de catre Apple. Mai mult decat atat, compania Apple pare sa fi ales inclusiv furnizorul componentei, astfel ca Samsung va fabrica noul ecran OLED pentru iPhone 8 inaintea lansarii oficiale.

Astazi noi surse asiatice au confirmat faptul ca Samsung va fabrica ecranul OLED pentru iPhone 8, deci nu mai prea pot exista discutii cu privire la alegerea celor de la Apple. Totusi, conform datelor de astazi, Samsung poate produce doar 20 de milioane de ecrane OLED lunar pentru iPhone 8, cu mult sub ceea ce ar avea nevoie compania Apple.

Se zvoneste ca Apple va lansa un iPhone 8 cu ecran OLED de 5.8 inch si inca doua modele ale iPhone 7S, care au ecrane cu diagonala de 4.7 inch si 5.5 inch. Totodata se estimeaza ca in 2017 Apple va cumpara intre 60 si 70 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone 8, insa cifra este supusa schimbarii in functie de numarul de unitati care pot fi produse.

iPhone 8 va avea ecran OLED produs de Samsung

Cei de la Samsung, impreuna cu alti parteneri Apple, vor initia o productie de test pentru componentele iPhone 8 inca din luna martie, productia in masa urmand a incepe in mai – iunie. Acest calendar este similar cu cel vazut si in anii trecuti pentru diverse alte modele ale iPhone, asa ca nu este absolut deloc greu de crezut ca pentru iPhone 8 lucrurile nu se vor schimba.

“Samsung Display will become the exclusive supplier of AMOLED panels for use in Apple’s new iPhone devices to be launched in 2017 and can supply 20 million units in maximum a month. Apple will launch 4.7-, 5.5- and 5.8-inch new iPhone models in second-half 2017, with TFT-LCD panels to be used in the former two models and AMOLED for the 5.8-inch one, the sources said. Global shipments of the AMOLED iPhone in 2017 are estimated at 60-70 million units.”

Samsung este anuntat din nou ca fiind furnizorul exclusiv de ecrane OLED pentru iPhone 8, iar avand in vedere ca alte companii nici nu se pot apropia de productia sa, informatiile ar trebui sa fie credibile. Samsung este de cativa ani cel mai mare producator de ecrane OLED pentru terminalele mobile, iar pentru iPhone 8 era clar ca Apple va apela la coreeni.

Productia de ecrane OLED pentru smartphone-uri este cu mult mai mica decat cea pentru ecrane LCD, iar de aici Apple va avea probleme cu iPhone 8. Acesta este motivul pentru care trei noi modele ale iPhone vor fi lansate anul viitor, insa iPhone 8 cu ecran OLED curbat si fara margini la panoul frontal, va fi in atentia tuturor.

iphone-8-samsung-ecran-oled