iPhone va fi produs si in India din aprilie 2017

iPhone urmeaza sa fie asamblat si in India incepand din luna aprilie a anului 2017, Apple convingandu-si partenerul Wistron sa deschida o fabrica.

Planurile Apple de a fabrica iPhone in India s-ar putea indeplini mult mai repede cat isi imagineaza multi, cei din Cupertino facand eforturi sustinute pentru a-si indeplini dorintele. Mai exact, informatii aparute astazi sugereaza faptul ca Apple ar putea incepe sa produca iPhone in India chiar din cursul lunii aprilie ale anului 2017.

O multitudine de oferte pentru locuri de munca divulga planurile celor de la Apple, ei cautand oameni specializati pe dezvoltarea de terminale mobile. Mai mult decat atat, se pare ca cei de la Wistron vor deschide o fabrica in Peeny, Bengaluru, iar asta in conditiile in care cei de la Foxconn vor deschide deasemenea o fabrica in India in care vor asambla iPhone.

Ideea celor de la Apple de a fabrica iPhone in India are la baza dorinta de a scapa de taxa de import de 12.5% pe care guvernul local i-o impune deorece terminalele nu sunt fabricate local. Cu o fabrica in tara, cei de la Apple isi vor putea vinde terminalele iPhone la preturi mai mici si implicit vor putea atrage mai multi clienti catre ele.

iPhone va fi produs si in India din aprilie 2017

Desi cei de la Foxconn vor deschide o fabrica proprie in India, ei urmeaza sa produca smartphone-uri si pentru cei de la Xiaomi, sau OnePlus, deci nu vor fi dedicati exclusiv Apple. Pentru a administra eficient tot ce se intampla in India, compania Apple angajeaza oameni care vor supraveghea activitatea partenerilor care furnizeaza componente si asambleaza terminalele iPhone.

“The Operations Program Manager (OPM) will lead Apple’s new products ramp in India with superior product quality and maximum customer availability. This individual will also own operational success of the products throughout their product life cycle.”

Desi va produce iPhone in India, compania Apple vrea sa i se permita sa ascunda acest lucru si sa nu marcheze carcasele iPhone special cu indicatorii ceruti de catre guvernul indian. Autoritatile locale cer marcaje special pentru identificarea dispozitivelor, insa Apple nu functioneaza asa si daca ar marca terminalele din India, acestea ar fi recunoscute imediat si probabil evitate.

Acestea fiind spuse, din aprilie terminalele iPhone ar trebui sa poata fi produse si in India, iar productia de acolo ar putea ajunge si in alte tari de pe glob.

iphone-fabricare-india