Galaxy S8 – performante dezamagitoare pentru noul chip Snapdragon 835

Galaxy S8 ar putea avea performante dezamagitoare dupa ce un test de performanta al chip-ului Snapdragon 835 a fost publicat pe internet.

Galaxy S8 ar putea avea performante dezamagitoare, cel putin pentru unele dintre modelele pe care compania Samsung ar urma sa le vanda incepand de anul viitor. Ieri a aparut un nou test pentru viitorul chip Snapdragon 835, iar rezultatele inregistrate de catre acesta in Geekbench sunt dezamagitoare, chiar mai mici decat cele inregistrate de catre iPhone 7.

In imaginea de mai jos puteti vedea rezultatele obtinute de catre acest chip Snapdragon 835 rulandpe un smartphone care functioneaza in baza Andorid 7. Acest chip Snapdragon 835 are 1 procesor cu 8 nuclee tactate la 1.9 GHz, iar rezultatele sunt sub cele ale iPhone 7 in testele single-core si echivalente in cele multi-core.

Mai exact, iPhone 7 obtine 3400 puncte in testele single-core, fata de cele 1844 de puncte inregistrate pentru viitorul chip Snapdragon 835 in testul de mai jos. In testele multi-core rezultatele sunt echivalente, adica incalusiv iPhone 7 inregistreaza cu putin peste 5400 de puncte, asa ca nu exista motive sa credem ca vor exista diferent mari aici.

Galaxy S8 – performante dezamagitoare pentru noul chip Snapdragon 835

Rezultatele obtinute de catre acest chip Snapdragon 835 sunt usor mai mici chiar si decat cel Snapdragon 821 lansat anul trecut, asa ca ele sunt discutabile. Mai exact, se observa ca frecventa de lucru este sub 1.9 GHz, adica neobisnuit de mica pentru un smartphone Android, iar o crestere a ei va oferi cu siguranta performante mai bune.

In momentul de fata se speculeaza ca Galaxy S8 va avea un chip Snapdragon 835, separat de unul Exynos 8895, tactat la 2.2 – 2.4 GHz. O asemenea diferenta in frecventa de lucru ar trebui sa aiba drept efect o crestere a punctajului cu cateva sute, sau chiar peste 1000 de puncte, mai putin pentru testul single-core si mai mult pentru cel multi-core.

In momentul de fata noul chip Snapdragon 835 este inferior celui A10 Fusion din iPhone 7, insa exista timp pentru a imbunatati performantele, asta daca totul va fi posibil. Pe masura ce lansarea Galaxy S8 se va apropia, vom vedea si mai multe teste de performanta pentru noile sale chip-uri si ne vom putea face o idee clara cu privire la ceea ce ne vor oferi ele.

Galaxy S8 va fi vandut de catre Samsung cu doua chip-uri diferite, Exynos 8895 si Snapdragon 835, ele fiind oferite in piete diferite de pe planeta.

galaxy-s8-snapdragon-835